Kotiturnauksessa tiukkoja pelejä ja tappioita B-tytöillä

20.1.2020

B-tyttöjen kauden toinen ja todennäköisesti viimeinen kotiturnaus 19.1.2020 oli odotetun haastava päivä tyttöjen siirryttyä "länsilohkoon", jossa vastaan asettuu perinteisesti asteen kovempia lounaan tyttöjä. Tasona edelleen 2-sarjan ylin pooli E5, sillä nousu edellisessä itäisemmässä lohkossa jäi pienestä kiinni marraskuun lopussa.

Vantaalle matkasivat lähivastus ja yhteistyöseura Perttulan Tähti ja hiukan kauempaa jo marraskuun 1-sarjaturnauksessa kohdatut Maskun Kataja Murto ja Littoisten Työväen Urheilijoiden LTU Black.

Päivä alkoi PeTää vastaan. Molemmilla puolin verkkoa kokoonpano oli hiukan vajavainen ja omistamme puuttuivat aiempiin turnauksiin verrattuna Aino ja Roosa. Erän alussa teimme useamman oman pisteen Erikan johdolla. Tämän jälkeen erä eteni kuitenkin tasaisissa merkeissä vaikkakin parhaimmillaan johdimme jo 17-12. PeTä ei kuitenkaan luovuttanut vaan nousi puolestaan ohi tilanteeseen 19-21. Parilla omalla pisteellä ja useammalla vastustajan virheellä erä päättyi tiukasti 25-22 VanLelle.

PeTän laitahyökkäys alkoi toimia toisen erän kuluessa ja tasaisen alkupuoliskon jälkeen he repäisivät kuuden pisteen eron 10-16, josta emme enää toipuneet vaikka erä päättyi kohtuu hyviin lukemiin 22-25. Matka takaa-ajolle oli jo liian pitkä, kun syöttöputketkin päättyivät syöttövirheisiin.

Jo ennakkoon aika odotettu kolmen erän taistelu siis kutsui. Kunnon taistelua siitä ei kuitenkaan tullut Erikan ollessa VanLen ainut valopilkku verkolla ja takakentällä ja varsinkin, kun noston kanssa oli vaikeuksia. PeTä onnistui laajalla rintamalla ja voitti ansaitusti 7-15 ja koko ottelun 1-2.

Parin ottelun mittainen tauko ruokailuineen ei auttanut VanLea tällä kertaa kokoamaan itseään. Koko seuraava ottelu Murtoa vastaan oli haastava varsinkin vastaanotollemme ja itseluottamusta ei löytynyt sen jälkeen hyökkäyksessä eikä edes syöttöruudussa. Masku piti tasonsa koko ottelun ajan ja sai meistä päivän toisen otteluvoittonsa selkein numeroin 2-0. Aamupäivällä LTU pisti heille kunnolla kampoihin ja vei helposti toisen erän ja melkein kolmannenkin. Perttula puolestaan hävisi LTUlle 2-0 mutta ei antautunut helpolla.

Päivän viidennessä ottelussa Masku viimeisteli turnausvoittonsa ja poolinousunsa voittamalla PeTän yhtä helponnäköisesti kuin meidät. Onnittelut Maskulle voitoista ja onnea taistelusta välieriä kohti!

Kuudes peli oli taas meidän omamme, vastassa LTU. Marraskuun turnauksessa Salossa olimme heille jo hävinneet vastaavassa viimeisessä pelissä mutta emme suinkaan parhaalla mahdollisella otteella. Ottelun tavoitteeksi asetimme hurmoksen löytämisen, tuloksesta viis.

Tämä tavoite täyttyikin heti ensimmäisessä erässä. Pisteitä saatiin välillä vuorotellen, välillä pienissä putkissa puolin ja toisin. Onnistuimme koko joukkueen voimin ja erityisesti syöttöruudussa loisti mm. Vilja. Meille lopulta 26-24 päätyneessä erässä teimme peräti 23 pistettä ihan itse, hienoa tytöt! Todella iso muutos edelliseen peliin, jossa itse tehdyt pisteet jäivät alhaisiksi.

Toiseen erään piti lähteä ihan samalla asenteella ja hurmoksella mutta ei se niin helppoa aina ole. Vastaanoton haasteet palasivat ja lukemat olivat pian jo 4-14. Loppuerässä saimme taas juonesta kiinni mutta etumatkaa oli annettu aivan liikaa.

Kolmas erä eteni alusta loppuun LTU:n pienoisessa johdossa heidän sitä enää luovuttamatta. Päivä päättyi tappiosta ja poolitippumisesta huolimatta hymyyn, sillä onnistuimme palaamaan omalle tasollemme ja hurmoskin löytyi erityisesti ensimmäiseen erään.

Kentällä taistelivat passarina Alma, keskellä Saana ja Vilja, liberona Michelle ja laidoissa Oona, Nea, Vilma ja Erika. Penkillä Aino ja Raija.