B1-pojat jatkavat D-poolissa

18.1.2020

VanLen B-poikien ykkösjoukkue kävi lauantaina Loimaalla tiukan taiston D-poolin turnauksessa, jonka päätteeksi jouduttiin lopulta laskemaan eräpistesuhteita kolmen parhaan joukkueen järjestyksen selvittämiseksi.

Avausottelussa taisteltiin paitsi East Volleyn joukkuetta myös aamuväsymystä vastaan ottelun alkaessa jo kello 10. Savonlinnalaiset olivat yöpyneet Forssassa, joten heillä aamuherätys ei ollut yhtä aikainen kuin aamuvarhaisella matkaan lähteneellä VanLen joukkueella. VanLen peli olikin melko tahmeaa ja virheiden sävyttämää, minkä johdosta lukemat pysyivät melko tasaisina, vaikka vastustaja oli keski-iältään selvästi nuorempi. Voitto tuli kuitenkin suoraan kahdessa erässä lukemin 25-18 ja 25-21.

Toisessa ottelussa kohdattiin turnauksen suosikki Raision Loimu, joka koostui pääosin viime kauden C-poikien Suomen mestareista. Joukkue olikin odotetun taitava etenkin vastaanotossa ja kenttäpuolustuksessa, mikä antoi taitavalle passarille mahdollisuuden pyörittää monipuolista hyökkäyspeliä. VanLe ylsi kuitenkin yhteen kauden parhaista esityksistään. Ensimmäinen erä hävittiin Nuutin neljän peräkkäisen torjunnan putkesta huolimatta 22-25. Toisessa erässä kuitenkin voimasuhteet kääntyivät toisinpäin 25-22 VanLen torjunta-puolustuksen poimiessa vastustajan hyökkäyksiä peliin ja vastahyökkäysten onnistuessa. Kolmas ja ratkaiseva erä kääntyi VanLen suuntaan vähän ennen puoltenvaihtoa ja päättyi 15-10-voittoon.

Turnausvoiton tiellä oli enää kotijoukkue Loimaan Jankko, joka oli marraskuun lopulla kotiturnauksessa kaadettu 2-0, vaikkakin vaikeuksien kautta. Ensimmäinen erä lupasikin hyvää päättyen VanLen 25-15-voittoon. Toisessa erässä Jankko sai kuitenkin vastaanottonsa kuntoon ja ammensi siitä uutta virtaa myös verkolla, jossa heidän ulottuva torjuntansa sai VanLen hyökkääjät vaikeuksiin. Johto vaihteli erässä useita kertoja puolelta toiselle, mutta viimeiset ratkaisevat pallot kääntyivät Jankolle ja erä päättyi 23-25-tappioon. Ratkaisu venyi lopulta kolmannen erän jatkopalloille asti. VanLella oli jo yksi ottelupallokin, mutta Jankko onnistui lopulta ratkaisemaan ottelun neljännellä ottelupallollaan lukemin 17-19.

Tappiosta teki erityisen karvaan sen aiheuttama äärimmäisen niukka turnausvoiton menetys. Loimun, VanLen ja Jankon voitettua toisensa ristiin 2-1 ja kaikkien voitettua East Volleyn 2-0 järjestyksen määräsi lopulta koko turnauksen voitettujen ja hävittyjen eräpisteiden suhde. Loimu (170/144) vei turnausvoiton vain neljän eräpisteen erolla VanLeen (177/155) ja nousi C-pooliin, mikä samalla varmisti heille paikan SM-välieriin 18 parhaan joukkoon. VanLe jatkaa kakkossijan myötä D-poolissa ja pääsee yrittämään uudelleen välieräpaikkaa helmikuun turnauksessa. Päätösottelun voitostaan huolimatta Jankko (167/153) jäi kolmanneksi ja putoaa East Volleyn kanssa E-pooliin, josta ei enää ole mahdollista selviytyä SM-välieriin.