Ylärivissä Vilma, Saana, Vilja ja Erika.
Alarivissä Oona, Alma, Aino ja Michelle.
Ylimpänä päivän coutsi Jori.
Ylärivissä Vilma, Saana, Vilja ja Erika. Alarivissä Oona, Alma, Aino ja Michelle. Ylimpänä päivän coutsi Jori.

Etelän B-tyttöjen aluemestaruusfinaaliturnaus pelattiin Helsingin Viikissä lauantaina 14.12.2019. Turnaukseen pääsi sillä hetkellä SM-sarjassa kuusi parhaiten sijoittunutta etelän joukkuetta eli Ruokolahden Raju, Puma Volley Helsinki, Sibbo Vargarna, Karhulan Veikot, Kausalan Yritys ja VanLe. Päivän kokoonpanossa liberona myyräili Misky, keskellä satasia juoksivat Vilma, Vilja ja Saana, passarina peliä pyöritti Alma ja laidoissa moukkuja takoivat Aino, Erkki ja Oona. Penkin päässä ensimmäisen pelin valmensi Marjo ja loppupäivän ajan vieraileva tähti Jori.

Päivän ensimmäinen ottelu pelattiin edellisestä turnauksestakin tuttua KaVea vastaan - silloin hävisimme 2-1. Etukäteen päivän päävastukseksi leimattu Karhula johti ensimmäistä erää parilla pisteellä alusta loppuun ja vei sen 23-25, kuten edellisessäkin kohtaamisessa. Samaa, edellisen kohtaamisen kaavaa noudatettiin ja toinen erä oli meidän juhlaa 25-20. Kolmannessa erässä vastustaja oli vahvempi ja voitti sen 10-15.

Toisen pelin vastustaja oli Ruokolahden Raju. Panos oli se, että voitolla välieriin mutta häviöllä 5-6-sijoituspeliin. Lähdimme hyvällä asenteella haastamaan taitavaa joukkuetta. Ensimmäinen erä meni selkeästi Rajulle 15-25. Toinen erä alkoi Saanan syöttöputkella ja säilytimme johtoaseman jännittävästä lopusta huolimatta erän loppuun asti voittaen sen 25-23. Kolmas erä alkoi puolestaan Ainon syöttöputkella ja puolia vaihdettiin meidän johtaessa 8-2. Kovalla luotolla, omaa peliä pelaten veimme kolmannen erän 15-9 ja siten ottelun voiton 2-1 ja pääsimme välieriin.

Välierässä vastaan asettui tasoturnauksesta tuttu Puma. Ensimmäinen erä oli upeaa, taitavaa peliä pelaavan Puman hallinnassa. Hävisimme selkeästi 10-25. Toinen erä alkoi kuitenkin 0-0-tilanteesta ja erän alku olikin meidän hallintaa. Veimme erää puoleen väliin asti, kunnes Puma tuli rinnalle ja ohi. Jännittävä erän loppu kääntyi kuitenkin rohkeiden suoritustemme seurauksena meille 25-21. Kolmanteen erään rahkeemme eivät enää riittäneet ja Puma vei sen 7-15 päästen finaaliin.

Mitalipelit pelattiinkin sitten isolla kentällä. Viiden minuutin lämmittelyn jälkeen alkoi pronssiottelu Kausalan Yritystä vastaan. Viimeisessä pelissä tärkein tavoite oli antaa kaikkemme. Tehdä juuri se, mitä me osaamme. Ei enempää, eikä vähempää. Ensimmäinen erä sujui kuin unelma. Vastaanotto toimi, syötöt olivat kovia ja hyökkäämään pääsimme monipuolisesti. Erä meille lukemin 25-12. Toiseen erään vastustaja paransi merkittävästä etenkin syöttöpeliään ja meidän vastaanottomme hajosi. Toinen erä Kausalalle ansaitusti 18-25 ja ottelu kolmanteen erään, päivän teeman mukaisesti. Kolmatta erää edettiin meidän pillin mukaan Saanan syöttäessä meidät 11-1 johtoon. Viimeistelimme vielä erän vieden sen 15-4 ja ottaen pronssiottelun voiton meidän nimiimme.

Päivän pisteentekijät olivat Erkki (43p.), Aino (37p.) ja Saana (10p.). Mainitsemisen arvoista on yhden päivän päätavoitteista saavuttaminen: huutokilpailun voittaminen. Tavoitteena oli, että kaikilta lähtee ääni päivän aikana, ja niin taisi myös käydä. Hyvällä fiiliksellä ja loppumattomalla periksiantamattomuudella oli kivaa pelata pitkä ja raskas päivä pienellä kokoonpanolla.