B-tytöille AM-finaalipaikka Karhulasta

6.12.2019

B-tytöt matkustivat koko joukkueen voimin lauantaina 30.11. Karhulaan E-poolin turnaukseen. Panoksena oli turnauksen 1.-3. sijoittuneille paikka Helsingissä pelattavaan aluemestaruusfinaaliturnaukseen 14.12. Sijoituimme turnauksessa lopulta toiseksi.

Päivän ensimmäinen vastustaja oli syksyltä sekä edelliseltäkin kaudelta tuttu Blues Volley. Syksyn aiempi kohtaaminen päätyi eduksemme, kuten tälläkin kertaa. Ensimmäistä erää edettiin tasaisin lukemin ja jännittävän erän loppu kääntyi meille 25-23. Toista erää johdimme melko selkeästi 21-15, kunnes BV tuli rinnalle ja ohi eräpallotilanteeseen 22-24 asti meidän nostomme takkuillessa. Emme kuitenkaan luovuttaneet, vaan taistelimme loppuun asti voittaen erän 26-24 ja siten myös ottelun 2-0.

Suoraan voiton jälkeen jatkoimme myös hyvinkin tuttua SV:tä vastaan. Edellinen kohtaaminen päätyi sipoolaisten voittoon, joten siitä sisuuntuneina lähdimme taistelemaan finaalipaikasta. Koko peli oli toisen erän alun pientä notkahdusta lukuunottamatta meidän hallussamme. Sekä syöttö-, vastaanotto- että hyökkäyspeli toimivat erinomaisesti ja täten voitimme pelin selkeästi 2-0 (25-13, 25-17).

Tauon jälkeen vastaan asettui tällä kaudella vielä kohtaamaton Karhulan Veikot. Ottelun panoksena oli 1-sarjaan nousu. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja laadukasta peliä molemmin puolin. KaVe oli lopussa vahvempi. Toista erää edettiin meidän pillimme tahtiin alusta loppuun ja veimme sen selkeästi. Päivän kuuden hyvän erän jälkeen viimeisessä, kolmannessa erässä, varsinkin vastaanottomme hajosi täysin. KaVe vei erän virheettömällä, taitavalla pelillä lukemin 15-2 meidän yrittäessä selvitä vastaanottohyökkäyksestä. Ottelun ja turnauksen voitto kotijoukkueelle 2-1 (25-23, 14-25, 15-2).

Kokonaisuudessaan päivä oli todella hyvä, vaikka väistämättä viimeisestä erästä jäikin huono maku. Paikalle saatiin ensimmäistä kertaa koko oikeanikäisten kaarti, jota päästiin myös käyttämään päivän aikana. Uusia huutojakin kerääntyi suureen kokoelmaamme.

Karhulassa passeja heitteli Alma, laidoista pisteitä moukuttivat Erkki, Nea, Aino ja Oona, keskeltä monsterblockeja - tai siis hirviötorjuntoja - ottivat Vilma, Vilja ja Saana sekä liberon tontilla marjoja poimivat Roosa ja Misky. Penkin päässä Raija. Päivän pisteentekijät olivat Aino (26p.), Erkki (21p.) ja Nea (13p.).

Seuraavan kerran Smurffijengin taidonnäytteitä nähdään siis Viikissä lauantaina 14.12. sekä todennäköisesti kotiturnauksen merkeissä uusia vastustajia vastaan tammikuun 18. päivä.