Kuulumisia Salon B-tyttöjen turnauksesta

13.11.2019

Matkustimme Salon Viestin vieraiksi 9.11 noustuamme edellisessä turnauksessa hienosti D-pooliin eli ykkössarjaan. Kokoonpano ja roolit muokkaantuivat ja kaventuivat viime hetkille asti äkillisten sairastumisien takia, mutta päätimme silti ottaa kaiken irti päivän peleistä ja kovista vastuksista.

Ensimmäinen peli pelattiin Maskun Katajaa vastaan. Peli lähti käyntiin tasaisesti molempien joukkueiden osalta, mutta vastustajan päästessä pieneen johtoasemaan, emme päässeet enää tasoihin loppuerän noususta huolimatta ja erä päättyi Katajalle 25-22. Toisessa erässä vastustaja pääsi vielä edellistä erää enemmän hyökkäämään monipuolisesti, kun taas meidän puolellamme oli ongelmia nostoissa ja syöttövirheitäkin tuli. Toinen erä päättyi Maskun Katajan 25-17 voittoon ja hävisimme ensimmäisen pelin harmillisesti 2-0.

Seuraava peli olikin kotijoukkue Salon Viestiä vastaan. Tiesimme jo etukäteen vastustajan olevan päivän kovin ja valmistauduimme peliin tekemällä pieniä muutoksia kokoonpanossa. Erän alussa meillä oli aika paljon haasteita omassa pelissä ja vastustajan kovat hyökkäykset ja syötöt aiheuttivat nostorivissä epätoivon hetkiä. Saimme pelin kuitenkin kasaan ja muutamien onnistuneiden hyökkäyksien, syöttöjen ja torjuntojen siivittäminä kirimme pisteissä kiinni. Emme kuitenkaan päässeet Viestin ohi vaan hävisimme 17-25.

Toisessa erässä lähdimme todella haastamaan Viestiä ja edellisen erän hyvä peli ja tsemppi jatkui erän alussa hyvin. Vastustaja oli silti kovempi, emmekä oikein saaneet syöttöputkia poikki ja hyökkääjiä kiinni torjunnalla. Niinpä myös toinen erä päättyi Viestille 25-17 ja hävisimme ihan hyvällä pelillä 2-0.

Kolmannen ja viimeisen pelin vastustaja oli LTUBlack. Peli lähti käyntiin ihan hyvin, mutta emme ehkä olleet ihan parhaimmassa iskussa ja vastustajan nopeat keskihyökkäykset upposivat kenttäämme vähän liian hyvin. Omasta hyökkäyksestämme puuttui se ratkaiseva rohkeus ja helppojen pallojen nostossakin oli ongelmia. Ensimmäinen erä päättyi vastustajan 25-17 voittoon.

Toisessa erässä oli oikein hyvä alku, mutta vastustaja sai rivinsä kasaan nopeasti ja otti johtoaseman, jossa pysyi koko erän ajan. Teimme paljon virheitä, emmekä hyödyntäneet hyviä hyökkäyspaikkoja tarpeeksi tehokkaasti. 1. ja 2. kosketukset olisi myös voinut hoitaa huolellisemmin. Hävisimme toisen erän 18-25 ja siten koko pelin 2-0.

Vaikka hävisimme kaikki pelit 2-0, oli meillä silti hyviäkin hetkiä ja päivään mahtui myös onnistumisia. Passarina pelasi Aino, yleispelaajina toimivat Erika ja Nea, hakkurin ja liberon paikoilla vuorottelivat Alma, Michelle ja Roosa ja keskareita olivat Saana ja Vilma. Valmentajista mukana olivat Raija ja Pasi. Seuraava turnaus pelataan todennäköisesti Kotkassa 30.11.