B-tytöille kotiturnauksesta voitto ja nousu 1-sarjaan

22.10.2019

Ensimmäiseen pooliturnaukseen lähdettiin (jälleen kerran) hieman poikkeuksellisin lähtökohdin. Erinäisten loukkaantumis-, sairastumis- sekä syyslomapoissaolojen johdosta päädyimme tällä kertaa pelaamaan kahden takapassarin systeemillä niin, että passarit ovat etukentällä keskareita.

Aamun ensimmäinen erä Blues Volleyta vastaan lähti hyvin käyntiin. Johdimme parhaillaan 14-2, kunnes vastustaja sai pelinsä kasaan. Toiseen erään teimme itse paljon virheitä, eikä peli kulkenut läheskään niin hyvin kuin ensimmäinen. Kolmanteen erään siis. Erä lähti taas hyvin käyntiin, saimme kerättyä viiden pisteen kaulan 11-6 tilanteeseen. BV ei kuitenkaan missään nimessä luovuttanut, vaan kuroi itsensä johtotilanteeseen 11-12. Saimme viimein syöttöputken poikki, vaikka siihen pitikin käyttää kaksi aikalisää ja kaksi vaihtoa. Loppuerä olikin sitten yhtä jännitysnäytelmää, joka päättyi meidän nimiimme. Ottelun voitto siis meille 2-1 eränumeroin 25-13, 16-25 ja 15-13.

Tauon jälkeen toiseen peliin vastustajaksi asettui Haminan Arsin ja Korian Ponnen yhdistelmäjoukkue ArsKorPo. Koko ottelu oli alusta alkaen meidän hallussamme, loppuun saakka. Kaikki osa-alueet toimivat niin kuin niiden pitääkin ja henki oli kotisalissamme yllä hienosti. Ottelun voitto meille selkein numeroin 2-0 (25-14, 25-9), mikä osoittautui loppupäivästä hyvinkin merkittäväksi.

Viimeinen peli oli meiltä aika heikko esitys. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä hyvää taisteluasennetta puolin ja toisin, mutta toisessa erässä pelimme hajosi. Ansaittu ottelun voitto siis sipoolaisille 2-0 (24-26, 13-25).

Voittojen mennessä ristiin ja erien mennessä tasan ArsKorPon kanssa, päästiin laskemaan pikkupisteitä, joissa voitimme melko selkeästi. Tuloksena meille lohkon kärkisija ja sarjanousu, kaikesta huolimatta. Pelimme jatkuvat marraskuussa Salossa D-poolin merkeissä 9.11.2019.

Lauantaina keskari-passarin paikalla juoksentelivat Vilja ja Aino, liberona ryynäsi Misky, hakkureiden paikoilla taistelivat Roosa, Oona ja Elisa sekä nelosesta paukuttelivat Erkki ja Nea. Valmennusjohdosta vastasivat sisarukset Raija ja Marjo. Päivän pisteentekijät olivat Erkki (34p.), Aino (21p.) ja Nea (12p.).

Kiitos taustoille buffasta, kirjuroinnista ja kannustuksesta!

Päivän tulokset.

- Kapteeni Aino -

B-tyttöjen valtakunnallisessa sarjassa pelaa 76 joukkuetta. Kolme ylintä 4-5 joukkueen lohkoa muodostavat SM-sarjan (A, B ja C -lohkot) ja 1-sarjassa sen alla pelaa kolme rinnakkaista D-lohkoa ja 2-sarjassa kolme rinnakkaista E- ja F-lohkoa. Eteläisimmässä Suomessa joukkueita riittää vielä G-tasollekin. Jokaisen turnauksen jälkeen joukkue joko nousee, pysyy paikoillaan tai hakee vauhtia alemmalta tasolta turnausmenestyksestä riippuen.