Puistolassa B-tyttöjen avausturnaus

12.10.2019

B-tyttöjen kausi käynnistyi tasonmittausturnauksella Puistolassa. Päädyimme kolmen joukkueen lohkoon, joten pelasimme päivän aikana kahta vastustajaa vastaan kolme 25-pisteen erää. Valmistauduimme päivän koitoksiin lämmittelemällä ja hyvää pelimieltä nostattamalla.

Ensimmäinen vastustajamme oli PuMa 1, jota vastaan olemme pelanneet monta kertaa aikaisemminkin. Tiesimme PuMan olevan kova vastus, joten päätimme lähteä peliin rennoin mielin valmiina näyttämään parastamme. Ensimmäinen erä lähti meidän osaltamme hyvin käyntiin ja siinä missä vastustajan puolella oli havaittavissa pientä hermoilua, me pelasimme hyvää, rentoa omaa peliä ja voitimme ensimmäisen erän 25-15.

Toiseen erään PuMa otti vähän reippaamman lähdön ja alkoi painostaa syötöillä. Nostossa oli hankaluuksia ja sen myötä koko peli vähän notkahti. Emme yltäneet enää siihen samaan rentoon peliin, jota nähtiin ensimmäisessä erässä, mutta hyviäkin hetkiä ja suorituksia oli. Hävisimme toisen erän lukemin 11-25.

Myös kolmannessa erässä PuMa oli meitä selvästi kovempi. Nopeat keskihyökkäykset ja painavat syötöt laittoivat meidät liikkeelle ja vaikka onnistumisiakin tuli, emme silti olleet ihan omalla tasollamme. Lopulta PuMa voitti viimeisen erän 25-12 ja siten koko ottelun 2-1.

Söimme ja huilasimme vähän tauon aikana ja valmistauduimme päivän toiseen peliin ViLePaa vastaan. Vastustaja oli meille ennestään tuntematon, mutta tiesimme kyllä, ettei tulossa ollut samanlaista tykitystä, kuin PuMalta. Ensimmäinen erä sujui osaltamme hyvin ja olimme koko ajan selvästi johdossa. Vastustaja koostui meitä aika paljon kokemattomammista pelaajista, joten syötöt ja hyökkäykset upposivat kenttään hyvin. Toisaalta peli ei ollut niin nopeatempoista, joten vaadimme itseltämmekin ehkä vähemmän kuin normaalisti. Voitimme ensimmäisen erän lukemin 25-7.

Myös toinen erä oli hallinnassamme alusta loppuun asti. Vastustajalta tulleet helpot pallot nousivat passarille melko hyvin ja pääsimme hyökkäämään myös keskeltä. Syöttöruudussa riitti myös onnistumisia jokaiselle pelaajalle ja voitimme toisen erän 25-14. Kolmas erä jatkoi samaa kaavaa, kuin kaksi edellistä. Päivä alkoi jo vähän painaa, mutta jaksoimme silti vielä tsempata ja pitää pään kasassa ja voitimme viimeisen erän 25-14 ja koko pelin 3-0. Sijoituimme siis toiseksi.

Päivästä jäi hyvä mieli, mutta pelistä löytyy paljon asioita, joita lähdemme nyt kauden aikana kehittämään. Passeja tänään heittelivät Alma ja Aino, laidasta hyökkäsivät Nea, Erkki ja Oona, keskareina toimivat Vilma, Ronja ja Vilja ja liberon tonttia hoiti Misky. Valmentajina toimivat Raija ja Marjo ja Elisa ja Roosa olivat mukana kannustamassa.

Seuraava turnaus onkin kotiturnaus, joka pelataan 19.10 Varialla.