B-poikien kausi käynnistyi Puistolassa, B1 heti SM-sarjaan

VanLe B1
VanLe B1
VanLe B2
VanLe B2

VanLen molemmat B-poikajoukkueet avasivat kautensa Puistolassa pelatussa tasonmittausturnauksessa. Ykkösjoukkue voitti turnauksen puhtaalla pelillä ja pelaa kolmen viikon kuluttua ensimmäisellä poolikierroksella SM-sarjassa C-poolissa. Kakkosjoukkue pelasi kolme kolmieräistä ottelua voittaen niistä yhden, minkä ansiosta sen pelit jatkuvat 1-sarjassa D-poolissa.

B1:n avausvastustajana oli vanha tuttu kilpakumppani Haminan Arsi. Ottelu oli kauden avausottelulle tyypillisesti hurjaa vuoristorataa, jossa vain toinen joukkue kerrallaan pelasi omalla tasollaan toisen tuskaillessa virheidensä kanssa. VanLe johti avauserää jo 19-9 ennen kuin ote kääntyi Arsille, joka alkoi kiriä eroa kiinni. Alussa hankittu johto kuitenkin riitti erävoittoon 25-19. Toisessa erässä Arsin hyvä vire jatkui ja se karkasi jo 2-12-johtoon. Tässä vaiheessa heiluri taas heilahti toiseen laitaan, ja VanLe pystyi kaventamaan piste-eroa nousten tasatilanteeseen 20-20. Ratkaisu venyi lopulta jatkopalloille. Kolmas ottelupallo toi ratkaisun ja VanLelle erävoiton 27-25.

B2 puolestaan kohtasi samanaikaisesti turnausisäntä PuMa Volleyn joukkueen. Ensimmäinen erä eteni tasaisissa merkeissä 11-11-tilanteeseen asti, kunnes VanLe onnistui nykäisemään parin pisteen eron, jota se pystyi erän edetessä vielä kasvattamaan aina loppulukemiin 25-19 asti. Toisessa erässä PuMa puolestaan lähti omille teilleen jo erän alussa ja kuittasi sen nimiinsä 17-25. Ratkaisu haettiin näin kolmannesta erästä, jossa isännät 8-9-tilanteessa nappasivat viiden pisteen putken, joka vei heidät ottelupallotilanteeseen asti. Kolmas ottelupallo toi ratkaisun lukemin 10-15.

Avauskierroksen jälkeen olikin vuorossa VanLen joukkueiden keskinäinen kohtaaminen, jossa B2 haastoi rohkealla pelillä B1:n. Vaikka avauserä kääntyi 16-16-tilanteen jälkeen selkeästi ykkösjoukkueelle 25-16, kakkosjoukkue ei tästä lannistunut, vaan paransi toisessa erässä peliään entisestään. Tasaisen erän alun jälkeen B2 siirtyi 14-18-johtoon. B1 nousi vielä pisteen päähän 21-22, mutta loppu mentiin syötönvaihtojen merkeissä erän päättyessä 23-25 kakkosjoukkueelle. Erätappio oli selvästikin tarpeellinen ärsyke ykkösjoukkueelle, joka lähti kolmanteen erään latautuneena ja vei sen selkeästi 15-4.

Turnauksen päätösottelussaan VanLe 2 kohtasi Arsin. Ensimmäisessä erässa Arsi oli alussa niskan päällä ja johti 13-17, kunnes VanLe tuli rinnalle ja ohi erävoittoon 25-21. Toisessa erässä vastaava nousu ei onnistunut, vaan Arsi vei sen vastaansanomattomasti 13-25. Näin edessä oli jälleen kolmas ja ratkaiseva erä. Siinä johtoasema vaihteli puolelta toiselle ilman, että kumpikaan joukkue pystyi tekemään ratkaisevaa eroa. Loppuhetkillä VanLe 2 oli terävämpi ja otti makean voiton pistein 15-12.

Turnausvoitto ratkesi VanLe 1:n ja PuMan välisessä ottelussa. Ensimmäisessä erässä VanLe otti komennon heti ensimmäisestä pallosta alkaen. Nyt ailahtelusta ei ollut tietoakaan, vaan erävoitto 25-9 tuli tilille turnauksen parhaalla esityksellä. Toinenkin erä alkoi hyvin, mutta PuMa sai kurottua eron kiinni ja meni hetkeksi johtoonkin 10-11. Siihen nousu kuitenkin pysähtyi ja VanLe vyöryi voittoon koko joukkueen hyvällä esityksellä 25-17.

VanLe 1 siis voitti turnauksen puhtaalla pelillä, PuMa oli toinen ja VanLe 2 kolmas. Arsi jäi yllättäen ilman voittoja ja sijoittui neljänneksi. Kolmen viikon kuluttua pelattavalla ensimmäisellä poolikierroksella VanLe 1 pelaa C-poolissa, PuMa ja VanLe 2 D-poolissa ja Arsi E-poolissa. A-, B- ja C-poolit muodostavat SM-sarjan, jossa pelaavat sen hetkisen rankingin 12 Suomen parasta joukkuetta. Paikka SM-sarjassa on VanLen 03-04 syntyneiden ikäluokalle ensimmäinen.