Junioreilla mieleenpainuva Power Cup Rovaniemellä

9.6.2019

C-pojat sijoittuivat tsemppisarjan neljänsiksi.
C-pojat sijoittuivat tsemppisarjan neljänsiksi.
D-pojat nappasivat kilpasarjan 8. sijan.
D-pojat nappasivat kilpasarjan 8. sijan.
Power Cupissa peliasu on vapaa. Tässä B-tyttöjen tyylinäyte.
Power Cupissa peliasu on vapaa. Tässä B-tyttöjen tyylinäyte.
Viilennystä helteeseen oli vielä löydettävissä kenttien vierustoilta.
Viilennystä helteeseen oli vielä löydettävissä kenttien vierustoilta.

Lentopallojuniorien kausi huipentui perinteiseen tapaan koululaisten ensimmäisellä lomaviikolla pelattuun Power Cupiin. Kaikki juniori-ikäluokat ekaluokkalaisista nuoriin aikuisiin kattava nelipäiväinen turnaus järjestettiin tänä vuonna Rovaniemellä. Lauantaina yöttömän yön auringon valossa pelattiin aina sunnuntain pikkutunneille asti. Tavallista pidempi matka laski hiukan osallistuvien joukkueiden määrää, mutta silti 24 sarjaan osallistui yhteensä lähes 700 joukkuetta.

Keskiviikkoiltana liikkeelle lähtenyt yöjuna pohjoiseen vei mukanaan viisi joukkueellista VanLen junioreja ja heidän valmentajiaan. Alkukesä Lapissa on usein kolea ja niin oli ollut tänä vuonnakin, mutta torstaina pelien käynnistyessä Lapin Lennoston Hornetin ylilennolla lämpötila näytti hellelukemia. Avajaisissa Rovaniemen kaupunginjohtaja kiittelikin etelästä tulleita joukkueita kesän tuomisesta mukanaan. Koko neljän päivän ajan ainoa säähän liittyvä huoli oli auringon poltteelta suojautuminen. Vasta sunnuntaina puolenpäivän jälkeen viimeisten otteluiden ollessa käynnissä alkoi sade, joka sitten muuttikin sään kertaheitolla takaisin ajankohdalle tyypillisempiin lukemiin. Sään suhteen ajoitus oli siis likipitäen täydellinen.

VanLen joukkueista komeimpaan sijoitukseen ylsi kahdesta talvikauden joukkueesta yhdistelty C-poikien joukkue, joka paransi peliään turnauksen edetessä ja ylsi lopulta tsemppisarjassa pronssiotteluun asti. Avauserän voitto nostatti mitalitoiveet huippuunsa, mutta Alahärmän Kisa onnistui kuitenkin venyttämään ratkaisun kolmanteen erään, jonka se vei pistein 15-11. Joka tapauksessa hieno neljäs sija C-pojille. Kultamitalit vei Karkkilan Pojat ja hopeaa Kauhavan Wisa.

Kilpailullisesti kovimmasta suorituksesta vastasi D-poikien joukkue, joka sijoittui kilpasarjassa kahdeksanneksi. Vielä parempaakin oli käden ulottuvilla, mutta jatkolohkossa VanLe jäi tasapisteissä eräsuhdevertailussa kakkoseksi lopulta turnausvoittoon yltäneen Jyväs-Lentiksen taakse. Hopeaa otti Tallinan Selver ja pronssia Pieksämäen Tsemppi-82.

Oman ikäluokkansa kilpasarjaan osallistui myös VanLen B-poikajoukkue, jonka kokoonpano oli C-poikien tapaan yhdistetty kahdesta talvikauden joukkueesta. B-poikien turnauksessa Tallinan Selver oli omaa luokkaansa ja vei kultamitalit suvereenisti, mutta muut joukkueet voittivat toisiaan ristiin oikein urakalla. VanLen loppusijoitus oli yhdestoista, saldona viisi voittoa ja kuusi tappiota. Hopealle sijoittunutta Vammalan Lentopalloa vastaan VanLella oli jo pari eräpalloakin, mutta erävoitto jäi ottamatta. Pronssijoukkue Alajärven Ankkureilta VanLe onnistuikin erän viemään, mutta taipui kuitenkin erin 1-2.

B-tytöt osallistuivat tsemppisarjaan kahdella joukkuella. VanLe White sijoittui kolmanneksitoista voitettuaan kahdeksan ottelua ja hävittyään neljä. VanLe Blue puolestaan päätyi alkulohkossa otettujen kahden tärkeän voiton myötä sijalle 20. Molemmat joukkueet saivat todella urakoida lauantaina, sillä pitkälle yöhön venynyt päivä sisälsi peräti viisi pelattavaa ottelua ja vielä tuomaroinnit päälle. Sarjan mitalistijoukkueet olivat Oulun Kisko, Haukiputaan Heitto ja Vampulan Urheilijat.