VanLen B-poikien kausi päättyi voitokkaasti

13.4.2019

VanLe Siniset kauden päätteeksi Kyyjärvellä

VanLen kaksi B-poikajoukkuetta pelasivat kauden päättävät sijoitusturnauksensa lauantaina. Sinisten joukkue matkasi Keski-Suomeen Kyyjärvelle asti kisaamaan sijoista 13-18. Päätösottelun voiton myötä sarjan loppusijoitukseksi tuli 17. Mustien joukkue taas voitti Loimaalla sijoista 28-31 pelatussa turnauksessa kaikki vastustajansa ja nappasi turnausvoiton myötä sijan 28.

Osa Sinisten joukkueesta aloitti matkan Alajärven Ankkurien isännöimään turnaukseen jo perjantai-iltana yöpyen matkan varrella, "aamuvirkuimmat" taas lähtivät viiden tunnin ajomatkalle kukonlaulun aikaan. Perille päästyä avausvastustajana oli Laihian Luja. Avauserän voitto 25-21 ei saanut jatkoa toisessa, vaan siinä laihialaiset tasoittivat erävoitot selvin luvuin 16-25. Ratkaisuerässä VanLe johti jo 9-5, mutta johto suli ja Luja kuittasi voiton harmittavan niukasti 13-15.

Toisessa ottelussa vastassa oli tuttu naapuriseura PuMa Volleyn joukkue. Näin päästiin yrittämään revanssia aluemestaruusfinaalissa kärsitylle tappiolle. Ensimmäinen erä oli kuitenkin yhtä maalia PuMan viedessä sen 10-25. Toista erää Siniset sen sijaan johtivat aina 17-14 lukemiin asti, mutta johto ei pitänyt loppuun asti, vaan Puma käänsi erän itselleen 23-25.

Viimeisessä ottelussa panoksena oli näin sijat 17-18 ja vastassa Oulusalon Vasama. Siniset aloitti ottelun hyvin, mutta OsVa nousi rinnalle ja ohi erän puolivälissä ja vei avauserän 20-25. Toisessa erässä osat vaihtuivat. VanLe vuorostaan käänsi puolivälissä vastustajan johdon omaksi edukseen ja vei 25-19 erävoitolla ratkaisun kolmanteen erään. Siinä Siniset ottivat heti 4-0-johdon, ja vaikka vastustaja tuli vielä tasoihin 9-9, erän loppu oli taas VanLen juhlaa päättyen lukemiin 15-10.

Samaan aikaan Loimaalla pelatussa turnauksessa Mustien avausvastustajana oli Karkkilan Pojat, joka oli vienyt nimiinsä joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista. Nyt kuitenkin Mustat pystyi neljän pelaajan poissaolosta huolimatta kuittaamaan voiton lukemin 25-19, 25-23. Kumpikaan joukkue ei avausottelussa ollut parhaimmillaan, mutta VanLe kuitenkin lähempänä omaa tasoaan. Suhteellisen tasaisista loppunumeroista huolimatta vastustaja ei missään vaiheessa ottelua päässyt kertaakaan johtoasemaan.

Toisessa ottelussa vastassa oli turnauksen suosikki, isäntäjoukkue Loimaan Jankko. Vastustaja tiedettiin ulottuvaksi ja lyöntivoimaiseksi, mutta Mustat aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja johtikin avauserää muutamalla pisteellä. Aivan loppuhetkillä Jankko sai kuitenkin käännettyä erän itselleen 21-25 VanLen vastaanoton murruttua. Toisessa erässä maksettiinkin sitten potut pottuina ja löydettiin omaan syöttö- ja torjuntapeliin selvät sävelet, joilla irtosi erävoitto 25-19. Kolmas erä olikin jo suoranaista VanLen näytöstä päättyen murskalukemin 15-6. Ottelu oli kokonaisuutena ehkä Mustien koko kevätkauden paras ottelu.

Sarjakauden päätösotteluun Ylöjärven Ryhtiä vastaan lähdettiinkin sitten jo suosikkeina ja tämä harvinaisempi asetelma sopi joukkueelle huonosti. Avauserä oli tuskaista vääntöä. Erävoitto 25-21 tuli enemmän vastustajan runsaan virhemäärän kuin omien suoritusten ansiosta. Erätauolla haettiin tsemppihenkeä ja haluttiin päättää kausi hyvään omaan suoritukseen. Toisessa erässä jalka liikkuikin jo vilkkaammin. Myös vastustaja paransi peliään huomattavasti ja nousi 13-14-johtoonkin, kunnes Mustat hoiteli erävoiton lopussa mallikkaasti kotiin 25-17.

Sarjakaudesta oli siis tuloksena sijat 17 ja 28 yhteensä 31 joukkueen sarjassa. Ikäjakaumaltaan molemmat joukkueet olivat sarjassa nuoremmasta päästä, etenkin puoliksi C-pojista koostunut Mustat. Pelaajista ainoastaan kaksi vanhenee ulos B-ikäluokasta, joten asetelmat ensi kauteen ovat hyvät, kunhan pojat jaksavat jatkaa tavoitteellista harjoittelua.

VanLen B-pojat osallistuvat kesäkuun alun Power Cupiin Rovaniemellä yhdellä yhdistetyllä joukkueella. Sitä ennen 03-04 syntyneiden ohjelmassa on aluejoukkueiden SM-kisat Kuusamossa toukokuun lopulla. Etelä-Suomen aluejoukkueiden paikoista on viimeisessä karsintavaiheessa kisaamassa vielä kymmenen VanLen B-poikaa.