VanLen C1-pojat Suomen 9. paras joukkue kaudella 2018-2019

7.4.2019

VanLen C-poikien ykkösjoukkue sijoittui Kuortaneella pelatussa ikäluokan SM-lopputurnauksessa hienosti yhdeksänneksi. Suomen Mestareiksi pelasi Raision Loimun ykkösjoukkue yllättämällä finaalissa siihen asti koko kauden tappioitta pelanneen JyväsLentiksen ykkösjoukkueen.

Kuortaneella oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun C-nuorten SM-finaalien alussa kajahti Maamme-laulu joukkueiden seisoessa riveissään Kuortane-hallin kentillä. Pelien käynnistyessä myös kannustushuudot raikuivat ja ääntä riitti, kun taustajoukot olivat varautuneet kauden huipennukseen myös rummuin ja ämpärein.

 

VanLe:n C1-pojat eivät olleet kauden aikana näin koviin peleihin päässeetkään. Niinpä lauantaina pienen jännityksen vallitessa kärsittiin niukka tappio VaLePalle, joka olisi periaatteessa voinut olla voitettavissa. Seuraavat kaksi vastustajaa puolestaan olivat selvästi parempia, kun vastaan asettui ensin JyväsLentis ja sen jälkeen Nurmon Jymy. Näissä peleissä ei oikein voitu kuin ihailla Suomen huippujen vakuuttavia otteita, eikä heidän kovia ja kierteisiä hyppysyöttöjään oikein saatu nostettua. Oma hyökkäyspeli toimi kyllä koko viikonlopun ajan, mutta kun vastaanotto ei mahtanut kovimmille syöttäjille mitään, ei riittävää vastusta näille joukkueille saatu aikaiseksi. Mutta olipahan hienoa nähdä, millä tasolla C-poikien parhaat joukkueet pelaavat!

 

Lauantain jälkeen päädyttiin pelaamaan finaaliturnauksessa sijoista 9-12, mikä tarkoittikin sunnuntaille enemmän oman tasoisia vastustajia. Tämä näkyi heti peleissä, sillä VanLe hallitsi hyvin aamun peliä Kokkolan Tiikereitä vastaan vieden sen nimiinsä suhteellisen selvästi 2-0 (25-17, 25-16). Toisessa pelissä jouduttiin taistelemaan täysillä loppuun asti, sillä vaikka LeJy taipui ensimmäisen erän helpohkosti lukemin 25-21, muuttui meininki toiseen erään ja VanLen peli notkahti. LeJyn vei erävoiton jatkopallolla 26-24. Saatiin siis pelata finaaliturnausta koko rahan edestä ja kannustajillekin riitti hommia, kun kolmas erä oli loppuun asti tasaväkinen ja jännitys säilyi eräpalloon asti. VanLe nousi lopulta voittoon 15-13, eli sunnuntain voittojen jälkeen lopullinen sijoitus oli hienosti 9.

 

Onnea pojille ja valmentajille hienosti sujuneesta kaudesta!

 

Loppusijoitukset:

 

1. Raision Loimu Mustat
2. JyväsLentis 1
3. Laihian Luja
4. Rantaperkiön Isku 1
5. Vammalan Lentopallo
6. Kempeleen Lentopallo 1
7. Nurmon Jymy
8. PuMa Volley 1
9. Vantaan Lentopallo 1
10. Lempäälän Jyry
11. Kokkolan Tiikerit
12. Vihdin Lentopallo