17.3.2019

Kohti Kuortaneen lopputurnausta tähyävät Jarkko Talja (valm), Joona Kivioja (yp), Eeli Josefsson (kt), Jooa Havia (kt/p), Okko Vauhkonen (kt), Arttu Matilainen (valm), Manu Asikanius (p), Pyry Hynninen (l), Toivo Karttunen (h) ja Elias Helenius (yp).
Torjuntapinna tuloillaan Lempäälän Jyryn hyökätessä.
Loppukättelyjen aika turnausvoiton ratkaisseen ottelun päätteeksi.

VanLen C-poikien ykkösjoukkue pelasi Lempäälän välieräturnauksessa paikasta maan 12 parhaan joukkueen SM-lopputurnaukseen. Tiukkojen vaiheiden jälkeen VanLen joukkue kukisti kaikki vastustajansa ja lähtee oman välierälohkonsa voittajana kaksipäiväiseen lopputurnaukseen, joka pelataan Kuortaneen urheiluopistolla 6.-7. huhtikuuta.

Ensimmäinen vastus oli Alahärmän Kisa, jota vastaan VanLe otti heti ohjat käsiinsä. Alusta asti kaikki sujui hyvin: syötöt, nostot, hyökkäykset. Peli oli täysin VanLen hallintaa, ensimmäinen erä 25-11 ja toinen 25-14.

KaPon tuttuja poikia ei tällä kaudella vielä oltu voitettu kertaakaan, joten toisessa ottelussa oli enemmän jännitystä. Koska KaPo oli jo hävinnyt ensimmäisen pelinsä selvästi Lempäälän Jyrylle, oli heillä kaikki pelissä: tappio tietäisi putoamista finaaleista ja voitto taas antaisi aika varmasti paikan jatkoon. Sama asetelma oli VanLen puolella, sillä B-poolista välieriin tulleen LeJyn arvioitiin menevän jatkoon aika varmasti. Nyt oli siis kaikki pelissä molemmin puolin kenttää! Ensimmäisen erän VanLe aloitti kuin hurmiossa, esittäen parasta peliä koko kaudella. Oma hyökkäyspeli oli erinomaista, ja kun puolustuskin toimi hyvin, oli VanLe parhaimmillaan jopa 10 pisteen karkumatkalla. Tähän oli kuitenkin turha tuudittautua, sillä KaPon nousu alkoi ja pahoilla syötöillään ja varmalla puolustuspelillään he ottivat ennen pitkää VanLen kiinni. Erä päättyi kuitenkin lopulta tiukan väännön jälkeen VanLelle 24-26, mikä antoi hieman tilaa hengittää seuraavaan erään. Tämä olikin kostautua, sillä toisen erän alku oli tuskien taival. Yhtäkkiä mikään ei onnistunut, ja vähäiset hyökkäyksetkin KaPo torjui. Tässä nähtiin taas kerran miten ailahtelevaa lentopallo voi joskus olla... Erä Kapolle liki murskaluvuin 25-11. Yleisön lievästi hämmästyessä pojat kuitenkin kokosivat itsensä kolmanteen erään ottaen usean pisteen kaulan. Puolten vaihdon jälkeen KaPon selkäranka katkesi VanLen kannustusjoukkojen tehdessä parhaansa omalta osaltaan:) VanLe siis kaatoi ensimmäistä kertaa kaudella KaPon, kolmas erä lukemin 8-15.

Finaalipaikka oli tällä jo ratkennut eikä riemulla ollut rajoja! Tämän jälkeen voitiinkin iloisin mielin asettua rennosti turnausta dominoineen LeJyn vastustajiksi. Jälleen nähtiin molemmin puolin erinomaista lentopalloa. Helpot hyökkäykset eivät kenttään uponneet. Tällä tasolla toistaalta lyönnit ovat jo niin kovia, että torjuntakin oli välillä avainasemassa. Ja nehän onnistuivat! Hieman varkain VanLe piti parin pisteen johtoa ensimmäisessä erässä, kunnes lopulta LeJy käänsi sen itselleen niukasti 25-22. Toinen erä oli myös tiukka alusta loppuun asti, mutta siinä VanLe onnistui loppua kohti hieman useammin ja nappasi itselleen erävoiton 23-25. Viimeinen erä sujui myös VanLen tahdissa, ja turnasvoitto sinetöitiin lukemin 11-15. Huippua!

Pojat pelasivat ehdottomasti parasta peliään juuri tärkeimmässä paikassa. Hyökkäykset olivat tänään voiton avainsana, ja siitä pitivät huolen erityisesti Elias, Joona ja Toivo, jotka takoivat palloa kenttään vuorotellen. Tämän voiton ansiosta joukkue matkaa siis C-nuorten SM-finaalehin Kuortaneelle 6.-7.4. Upeaa pojat!