VanLe Sinisille B-poikien aluemestaruushopeaa

10.3.2019

VanLe Siniset hopeamitalit kaulassa: Timo Pulkkinen (jj), Tero Askola (valm), Samu Pulkkinen (l), Nuutti Moilainen (yp), Tyko Paloheimo (kt), Markus Åström (yp), Tommi Åström (valm), Toivo Karttunen (h), Samuel Vainio (p), Kian Heidari (kt)

Etelä-Suomen B-poikien aluemestaruus ratkaistiin sunnuntaina Viikin Monitoimitalolla. Kotijoukkue PuMa Volley vei mestaruuden puhtaalla pelillä. VanLe Siniset nappasi hopeamitalit ja Haminan Arsi pronssit VanLe Mustien joutuessa tyytymään nelossijaan.

Viidestä valtakunnalliseen sarjaan osallistuvasta Etelän alueen joukkueesta Karkkilan Pojat päätti keskittyä lauantaiseen C-poikien turnaukseen, joten B-poikien aluemestaruusmitalit ratkottiin neljän joukkueen yksinkertaisena sarjana. Joukkueiden aiempi menestys valtakunnallisessa sarjassa antoi osviittaa joukkueiden voimasuhteista. Nämä ennakkoasetelmat pitivätkin loppuun asti eikä yllätyksiä nähty, vaan kaikki ottelut päättyivät ennakkosuosikkien voittoon 2-0.

Turnauksen tasaisin erä oli Sinisten ja Arsin välisen ottelun toinen erä, jossa Arsi oli jo viemässä ottelua kolmanteen erään johdettuaan 15-22. Siniset esitti kuitenkin huikean nousun joukkueen parhaana palkitun Markuksen syöttövuorolla puolustamalla koko joukkueen voimin Arsin hyökkäykset yksi toisensa jälkeen ylös ja hyökkämäällä ne sitten voimalla vastustajan kenttään. Erä päättyi Sinisten voittoon 25-23.

Mustat puolestaan esitti parasta osaamistaan VanLen joukkueiden keskinäisen ottelun avauserässä, jota se johti alusta aina 19-18-tilanteeseen asti. Lopussa Sinisten rutiini kuitenkin riitti kääntämään erän 21-25.

Ottelutulokset

Lisää kuvia ESLA:n sivuilla

Molempien joukkueiden sarjakausi valtakunnallisessa sarjassa jatkuu lauantaina 23.3. Siniset matkustavat Sastamalaan SM-välierälohkoon kisaamaan paikasta 12 parhaan SM-lopputurnaukseen. Mustat puolestaan pelaavat oman välieräturnauksensa Loimaalla.