C1-pojat turnausvoitolla SM-välieriin!

9.2.2019

C1-pojat valmentajineen yhteiskuvassa turnausvoiton varmistuttua.

Vuosien tauon jälkeen VanLen juniorijoukkueita nähdään tänä keväänä nuorten SM-sarjojen välieräturnauksissa. Ja vieläpä kaksi, sillä C-poikien ykkösjoukkue nappasi lauantaina paikan ikäluokkansa 18 parhaan joukossa vain viikko sen jälkeen, kun B-pojat olivat tehneet vastaavan tempun.

5. pooliturnaus pelattiin Taivassalon hulppeassa liikuntahallissa Raision Loimun vieraina. Tämän turnauksen ehdottomana tavoitteena oli varmistaa paikka C-poikien SM-välieriin.

Ensimmäinen ottelu Säkylän poikia vastaan sujui rauhallisesti VanLen pysyessä jatkuvasti hienoisessa johdossa. Vähän vielä lämmittelytunnelmia pitkän automatkan jälkeen, mutta ottelu hoidettiin varmasti kotiin erin 2-0 (25-20, 25-19).

Loimun nuorempi joukkue laittoikin hieman yllättäen kampoihin tiukemmin. Pienet pojat latoivat pahoja syöttöjä ja liikkuivat vikkelästi hakemaan palloa kauempaakin. Ensimmäinen erä vielä selvästi VanLelle lukemin 25-17, mutta toisessa olisi kaivattu pojilta enemmän liikettä, sillä jännäksi meni kun Loimu oli jo ottaa kiinni. Erä kuitenkin VanLelle 25-23.

Päivän viimeinen vastus tiedettiin etukäteen pahimmaksi ja sitä se olikin. Pelin luonne muuttui merkittävästi kun Jankon pitkät pojat esittivät kovia hyökkäyksiä keskeltä. VanLen poikien peli oli kuitenkin hyvin sujuvaa, hyökkäyspeli toimi ja syötöt olivat kaikilla kunnossa. Ensimmäinen erä eteni jopa yllättäen VanLen selvässä hallinnassa ja päätyi lukemiin 25-17. Toisessa erässä Jankon torjunta alkoi pysäyttää hyökkäyksiä ja tasaluvuissa edettiin yleisön jännittäessä loppuun asti. Jatkopalloillekin mentiin kunnes erä päättyi VanLelle 26-24.

Päivän hyvien tulosten ratkaisevin osa tällä kertaa oli Joonan ennennäkemätön syöttökäsi. Useammatkin pienet syöttöputket tulivat tärkeisiin paikkkoihin, jotta saatiin piste-eroa vastustajaan. Manulla oli passi kohdillaan, C2-porukasta mukaan nostettu Eeli selviytyi tulikasteestaan mainiosti ja kaikki muut hoitivat oman osuutensa hyvällä tasolla. Positiivinen vire ja iloinen peli-ilme säilyivät koko päivän. Tästä kohti SM-välieriä!