B-pojille paikka SM-välieriin!

2.2.2019

VanLe Sinisillä oli hymy herkässä välieräpaikan ratkettua.

B-pojat pelasivat lauantaina viimeisen poolikierroksen, jonka tulosten perusteella valikoituivat SM-välieriin selviävät 18 joukkuetta. VanLe Siniset selviytyi tähän joukkoon Vehmaalla pelatussa D-poolin turnauksessa ottamansa kakkossijan ansiosta ja pääsee näin maaliskuussa tavoittelemaan paikkaa SM-lopputurnauksessa 12 parhaan joukossa. VanLe Mustat puolestaan pelasi F-poolin turnauksessa Karkkilassa ja nappasi sieltä kolmossijan kahden niukan tappion ja yhden selkeän voiton myötä.

Lauantaiaamuna Sinisten joukkueen suuntana oli jo toistamiseen tämän kauden aikana Vehmaa, jossa Raision Loimu järjesti kotiturnauksensa. Avausottelussa vastustajana oli kotijoukkue, jota vastaan kaksi kauden aiempaa kohtaamista olivat päättyneet tappioihin. Tällä kertaa kuitenkin osat vaihtuivat, ja VanLe kuittasi välieräpaikan kannalta arvokkaan voiton selvin lukemin 2-0 (25-19, 25-13). Toisessa ottelussa turnauksen suosikki Virtain Veikot ei antanut yllättää, vaan kuittasi voiton yhtä selkeästi 0-2 (16-25, 16-25).

Viimeiseen otteluun Nurmon Jymyä vastaan lähdettäessä välieräpaikka oli vielä vaakalaudalla. Tilannetta ei helpottanut avauserän tappio 20-25. Mutta toisen erän puolivälissä ote kääntyi VanLelle, joka kuittasi toisen erän 25-21 ja perään vielä kolmannenkin 15-11. Virrat voitti turnauksen suvereenisti ilman erätappioita, VanLe Siniset oli kakkonen ja kolmanneksi sijoittunut Nurmo pääsi viimeisenä joukkueena mukaan SM-välieriin. Loimu jää pelaamaan B-poikien sarjan sijoista 19-31, joskin käytännössä sama kokoonpano tulee kyllä varmasti taistelemaan mitalisijoista C-poikien sarjassa.

B-poikien toinen joukkue Mustat pelasi samaan aikaan Karkkilassa. Avausottelu isäntäjoukkue Karkkilan Poikia vastaan lähti liikkeelle suunnitelmien mukaan, ja ensimmäinen erä eteni VanLen komennossa alusta alkaen kohti loppunumeroita 25-17. Toisen erän kuluessa syöttö-vastaanottopelin hallinta kääntyi KaPon hyväksi ja VanLen loppukiristä huolimatta toinen erä hävittiin 23-25. Lyhyt kolmas erä oli muutamasta pallosta kiinni. Kotijoukkue vei sen 12-15.

Toisessa ottelussa vastassa oli tuttu Haminan Arsi, joka oli nyt liikkeellä ilman yli-ikäisiä, mutta muuten parhaalla kokoonpanollaan. Se hallitsi ottelua lukuunottamatta ensimmäisen erän loppua, jossa Mustat esitti loistavaa peliä ja "ryösti" erävoiton 25-22. Toisessa erässä Arsi sitten näytti syöttö- ja hyökkäysvoimansa viemällä sen 11-25 ja perään kolmannen 11-15. Kolmas ottelu Ylöjärven Ryhtiä oli jo kahden väsyneen joukkueen taistelua, jossa ilman vaihtopelaajia matkassa olleen vastustajan jalka ei enää liikkunut aiempien otteluiden malliin. VanLe kuittasi selkeän voiton 25-15, 25-18. Arsi voitti turnauksen, KaPo oli toinen, VanLe Mustat kolmas ja Ylöjärvi neljäs. Kaikki joukkueet pelaavat välierävaiheessa sijoista 19-31.

Ennen valtakunnallisen sarjan välieräturnauksia joukkueilla on ohjelmassa alueiden järjestämät aluemestaruusturnaukset. Etelän B-poikien AM-lopputurnaus pelataan sunnuntaina 10.3.