B-poikien kevätkausi käynnistyi Lempäälässä

12.1.2019

Sinisten voittotuuletus
Mustat lähdössä päätösotteluun

B-pojat jatkoivat sarjapelejään joulutauon jälkeen matkustamalla kahden joukkueen voimin neljännen poolikierroksen turnaukseen Hakkarin liikuntahallille, jossa isäntäjoukkue Lempäälän Jyryn ohella vastustajana oli Haminan Arsi. VanLe Siniset otti turnausvoiton puhtaalla pelillä ilman erätappioita.

B-poikien joukkueiden koostumukset oli joulutauolla uusittu. Kahdella tasavahvalla joukkueella pelatun syyskauden jälkeen oli Sinisten joukkueeseen koottu kevääksi selkeä ykkösmiehistö. Tiedossa oli, että E-poolin turnauksesta ainoastaan yksi joukkue nousisi D-pooliin ja saisi näin helmikuun kierroksella mahdollisuuden tavoitella paikkaa SM-välieriin 18 parhaan joukkueen joukkoon. Siniset kuittasi tämän paikan voittamalla kaikki ottelunsa 2-0. Avausottelun voitto isäntäjoukkue Jyrystä lukemin 25-18, 25-21 osoittautui lopulta turnausvoiton kannalta ratkaisevan tärkeäksi. VanLen joukkueiden keskinäisessä ottelussa Siniset voitti Mustat eräluvuin 25-14, 25-13. Päätösottelussa kahden avainpelaajan poissaolon heikentämä Arsi kaatui 25-14, 25-21.

Mustien joukkue pelasi ensimmäistä kertaa uudessa kokoonpanossa ja joutui E-poolissa todella kovaan seuraan. Kaikki kolme vastustajaa tarjosivat painavia aloitussyöttöjä, mutta Mustien vastaanottokolmikko selvisi pommituksesta kunnialla, eikä yhdessäkään erässä jääty täysi jyrän alle, joskaan ei toisaalta pystytty myöskään uhkaamaan vastustajien erävoittoja parhaimmillaankaan kuin erän puolivälin tienoille saakka. Arsi kuittasi voiton 25-14, 25-14, Siniset 25-14, 25-13 ja Jyry 25-16, 25-15. Seuraava turnaus F-poolissa tarjoaa jo sitten todennäköisesti huomattavasti tasaväkisempiä vastustajia ja realistisemmat mahdollisuudet myös otteluvoittoihin.