B-poikien kausi jatkui Tampereella ja kotiturnauksessa

10.11.2018

Sinisten joukkue kotiturnauksessa Kanniston koululla

VanLen B-poikajoukkueista Siniset järjesti lauantaina E-poolin turnauksen Vantaalla, kun taas Mustat matkasi Tampereelle F-poolin turnaukseen. Molemmat joukkueet kärsivät ratkaisevissa erissä kirvelevät tappiot jatkopalloilla ja kohtaavat seuraavalla kierroksella toisensa F-poolissa.

Vantaan turnauksen avausottelussa Varialla Siniset kohtasi tutun kilpakumppanin Haminan Arsin. Kauden aloittavassa tasonmittausturnauksessa Siniset oli onnistunut voittamaan Arsin 2-0 ryöstettyään avauserän takamatkalta jatkopalloilla. Nyt osat vaihtuivat ja Arsi puolestaan onnistui juottamaan katkeraa kalkkia nappaamalla avauserän voiton 26-24 selvitettyään kaksi VanLen eräpalloa. Toinenkin erä meni haminalaisille 25-21 ja samalla otteluvoitto erin 2-0.

Muiden joukkueiden jäädessä vielä selvittelemään välejään Varialle, isäntäjoukkue siirtyi Kanniston koululle, jossa pelattiin turnauksen jälkimmäinen puolisko. Siellä vastaan asettui Ylöjärven Ryhti, joka ei saanut peliään käyntiin oikein missään vaiheessa. Sinisten joukkue osoitti hyvää pelimoraalia eikä sortunut lepsuiluun selvässä johtoasemassakaan, vaan kuittasi selkeän voiton erin 25-8, 25-10.

Päätösottelussa turnauksen voittajasuosikki Raision Loimu pommitti hurjalla syöttöpelillä VanLen vastaanoton riekaleiksi ja vei ensimmäisen erän tylysti 25-12. Toiseen erään Siniset paransi peliään, ja erä eteni tasaisesti aina 20-20-tilanteeseen asti, kunnes Loimu vei viisi pistettä putkeen ja kuittasi otteluvoiton erin 2-0. Loimu voitti turnauksen ja nousi takaisin D-pooliin, kakkoseksi sijoittunut Arsi säilyi E-poolissa, kun taas VanLe Siniset joutuu Ylöjärven Ryhdin tavoin hakemaan vauhtia F-poolista.

VanLe Mustat kohtasi Tampereella ensin Loimaan Jankon. Avauserän selvä tappio 14-25 vaihtui toisen erän yhtä selkeään voittoon 25-13. Kolmannessa erässä voitto ja nousu E-pooliin oli jo pisteen päässä, mutta Jankko käänsi erän jatkopalloilla edukseen 27-25.

Toisessa ottelussa isäntäjoukkue Rantaperkiön Iskua vastaan Mustat pystyi tasaiseen vastukseen kaikissa kolmessa erässä, mutta ei pystynyt voittamaan niistä yhtäkään, vaan Isku vei turnausvoiton puhtaalla pelillä erälukemin 25-18, 25-22, 25-22. Iskun ohella myös Jankko nousi E-pooliin VanLen jäädessä F-pooliin.