U16-sarjojen beachvolleyn aluemestaruuskisoissa hyvä osanotto ja mitaleita VanLelle

31.7.2018

VanLen parit U16-turnauksessa 2018.
VanLen parit U16-turnauksessa 2018.
U16-tyttöjen mitalistit.
U16-tyttöjen mitalistit.
U16-poikien joukkueet.
U16-poikien joukkueet.

U16-ikäisten beachvolleyn aluemestaruuskisat pelattiin sunnuntaina 29.7.2018 Kouvolan Käyrälammella. Osallistujia oli tyttöjen puolella mukavat 11 joukkuetta ja pojissa kaksi joukkuetta. VanLe oli edustetuin seura kuudella joukkueellaan.

Pojat pelasivat aluksi eri tyttöjoukkueita vastaan ja päivä huipentui yhteen viralliseen otteluun, jonka voittajaksi selvisi pari Samuel Vainio - Joona Kivioja. Hopeajoukkueen pelaajat Manu Asikanius ja Jooa Havia Bluesista siirtyvät myös VanLeen pelaamaan tulevalle kaudelle.

Tyttöjä edusti hienosti neljä joukkuetta. Kesän ainoan biitsiturnauksensa pelasi pari Erika Ylänne - Michelle Määttä. Yhden junioriturnauksen kesällä pelanneet Elsa Aronniemi ja Minela Klapuh jatkoivat kesäänsä myös Kouvolan helteessä. 

Alkulohkossaan kakkoseksi tuli pari turnausta kesällä pelanneet Saana Katajamäki ja Alma Aronniemi. Tämän jälkeen tytöt voittivat hienosti tiukan ristipelinsä toisen lohkon ykköstä vastaan ja löysivät tiensä mitalipeleihin kuin myös oman lohkonsa ja ristipelinsä voittaneet ja koko kesän kiertueella pelanneet Aino Ostrovskij ja Nea Iisakkala.

Kolmen joukkueen mitalikahinat käynnistyivät ottelulla Aino/Nea vs Sara Sinisalo (Puma) - Anniina Muukka (EsLe). Alkulohkon peli päättyi tasan 1-1 mutta mitalipelistä ei tullut enää niin tiukka vaan Sinisalo-Muukka voitti sen suoraan 2-0. Sen sijaan Saana/Alma antoi perään tiukan vastuksen Sinisalo/Muukalle ja nappasivat toisen erän mutta kolmas meni turnauksen täten voittaneelle Sinisalo/Muukalle. 

Hopean ja pronssin ratkaissut kolmas mitalisarjan peli alkoi Saanan ja Alman tahdissa mutta ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Aino ja Nea ottivat ohjat ja pitivät tilanteen hallussaan ottelun loppuun asti. Hopeiset mitalit siis parille Aino/Nea ja pronssia joukkuekavereille Saana/Alma.

Onnittelut mitalisteille ja ylipäänsä kaikille kuumasta ja pitkästä päivästä kunnialla selvinneille biitsipareille!