B-poikienkin kausi paketissa, tuloksena 24. sija

21.4.2018

Kevätkaudella B-poikien sarjaan osallistunut VanLen joukkue pelasi päätösturnauksensa Kouvolassa lauantaina. Joukkueen edellisessä turnauksessa hankkima paikka pelaamaan sijoista 19-24 ylitti jo kaudelle asetetut odotukset. Lisää voittoja ei tässä turnauksessa enää herunut, joten loppusijoitukseksi tuli 24.

Kuuden joukkueen turnauksessa pelattiin ensin kahdessa kolmen joukkueen alkulohkossa. Ensimmäinen ottelu PuMa Volleyta vastaan alkoi mainiosti VanLen siirryttyä johtoon Markuksen vaikeiden syöttöjen siivittämänä. Ennen erän puoliväliä kuitenkin koettiin paha takaisku, kun hakkuriksi tähän turnaukseen siirretty Diego loukkasi olkapäänsä ja joutui jättämään turnauksen kesken ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Kun varahakkuria ei vaihtopenkiltä ollut otettavissa eikä kuusikkojärjestystä kesken erän voinut muuttaa, jouduttiin vaihtamaan pelaajarooleja lennossa, mikä hetkeksi sotki VanLen kuviot. PuMa käytti tilaisuuden hyväkseen ja pujahti johtoon ja lopulta erävoittoon 19-25. Toisen erään alussa VanLen vastaanotto ei pystynyt nostamaan PuMan tarkasti suunnattuja aloituksia ja muillakin osa-alueilla tuli virheitä. Ero repesi heti alkuun lukemiin 1-12. Loppuerä mentiinkin jo tasatahtiin, mutta ero säilyi ja PuMa kuittasi erävoiton luvuin 14-25.

Toisessa ottelussa oli vastassa uusi tuttavuus Järvi-Suomen Pallo Saarijärveltä. Diegon loukkaantumisen ja Tykon poissaolon myötä, VanLen joukkueessa oli jäljellä enää yksi B-ikäinen pelaaja eli keskimies Kian. Muuten mentiin C-poikien voimin. Myös vastustajan riveissä oli noin puolet pelaajista C-ikäisiä. Syöttörintamalla onnistuttiin nyt laajemmalla rintamalla kuin ensimmäisessä ottelussa. Vastaanottopelissä oltiin edelleen vaikeuksissa, mutta vastustajan ässäsyöttöjen määrä saatiin puolitettua avausotteluun verrattuna. JSP:n ulottuvat keskitorjujat hallitsivat verkkoa sen verran suvereenisti, että VanLen hyökkäystehot jäivät mataliksi. Voitto kirjattiin JSP:lle 0-2 (20-25, 21-25).

Alkulohkon kolmossijan myötä edessä oli kauden päättävä ottelu sijoista 23-24 Savonlinnan East Volleyta vastaan, jolla oli riveissään kolme Pielaveden Sammon joukkueessa C-poikien Suomen mestaruuden pari viikkoa sitten voittanutta pelaajaa. Ensimmäinen erä oli alkulohkon tapaan tuskailua vastaanoton kanssa ja sen EV kuittasi selvästi 16-25. Toisessa erässä VanLe onnistui roikkumaan muutaman pisteen tuntumassa loppuhetkille asti ja sitten Samuelin loistavan syöttövuoron myötä nousi lopussa ohi ja erävoittoon 25-22. Kolmatta erää mentiin pisteen erolla puoltenvaihtoon asti varsinkin Nuutin vahvan hyökkäyspelin ansiosta, mutta sitten EV nykäisi karkuun 8-12. Aikalisän jälkeen VanLe kiri vielä tasoihin 12-12, mutta ottelun viimeiset kolme palloa kääntyivät pitkien pallorallien päätteeksi savonlinnalaisille.

Tuloksellisesti B-poikajoukkueen kevätkausi ylitti odotukset, kun loppusijoituksissa taakse jäi viisi joukkuetta. Harmittelun puolelle jäi ainoastaan lukuisat sairastelut ja loukkaantumiset, joiden takia pääsimme pelaamaan vain yhden ainoan ottelun alunperin suunnitellulla ykköskuusikolla. Kevään turnausten myötä niin pelaajilla kuin valmennuksellakin on ensi kautta ajatellen realistinen kuva siitä, mikä on vaatimustaso siirryttäessä ensi kaudella C-poikien sarjasta kokonaan B-ikäisiin. Tämä toivottavasti antaa pojille lisävirtaa peruskuntokauden harjoitteluun.

B-poikien SM-mitalit ratkottiin 12 parhaan joukkueen kesken Kempeleessä koko viikonlopun kestäneessä lopputurnauksessa. Mestaruuspokaali matkaa Vantaalle Keimolan Kaiun joukkueen mukana. KeiKa löi finaalissa Kiuruveden Luomu-Wolleyn 2-0 (25-21, 25-18). Pronssimitalit nappasi Kauhavan Wisa. KeiKan riveissä Suomen mestaruutta juhlivat myös VanLen kasvatit Mikael Karvinen ja Santeri Surakka. Onnittelut Mikael, Santeri ja koko KeiKan joukkue!