C-poikien sarjakausi päätökseen, VanLelle SM-sijat 19. ja 45.

8.4.2018

C-poikien Suomen mestaruudesta kisasi yli kuusi kuukautta kestäneessä ja kahdeksan turnauskierrosta käsittäneessä sarjassa yhteensä 48 joukkuetta, näiden joukossa VanLen kaksi joukkuetta. SM-mitalit ratkottiin 12 parhaan joukkueen kesken Kuortaneen urheiluopistolla 7.-8.4. pelatussa kaksipäiväisessä SM-lopputurnauksessa. Muut sijat ratkottiin yksipäiväisinä 4-6 joukkueen turnauksina, joihin joukkueet oli sijoitettu edeltävien kierrosten menestyksen perusteella.

VanLe 2 Raisiossa, sijat 39-48

VanLe 2 matkasi Raisioon hieman sairastelujen heikentämänä, mutta kuitenkin seitsemän pelurin voimin. Avausottelussa isäntäjoukkue Raision Loimu Oranssit oli parempi selvin luvuin 0-2 (16-25, 15-25). Toinen peli kauden mittaan hyvinkin tutuksi käyneen PuMa Volley kakkosjoukkueen kanssa oli sitäkin tasaisempi ja päättyi tasapeliin 1-1 (25-21, 20-25). Viiden joukkueen turnauksissa näet kolmatta erää ei pelata. Kolmannessa ottelussa turnauksen ylivoimaisesti voittanut Ylöjärven Ryhti ei jättänyt selittelyille sijaa vaan vei voiton 0-2 (9-25, 10-25).

Tasapeli PuMaa vastaan tarkoitti sitä, että turnauksen nelossijan selvittämiseksi saatettaisiin joutua eräpistesuhteiden laskentaan. Siksi jokainen piste viimeisestä ottelusta LP Kangasalan kakkosjoukkuetta vastaan oli tärkeä. Ensimmäisen erän tappiolukemat 11-25 eivät luvanneet hyvää siinä suhteessa. Mutta sarjakauden päättävään erään VanLen pojat löysivät vielä tarvittavan latauksen ja väänsivät siitä erävoiton 25-23, joka vei joukkueen PuMan ohi erävoittojen määrässä mitattuna eikä pikkupisteitä lopulta tarvinnutkaan ynnäillä.

C2-joukkue koostui ensimmäistä kauttaan isolla kentällä pelanneista pojista. Kuusi vastaan kuusi -pelin oppiminen oli tavoitteista tärkein ja siinä onnistuttiin. Kauden aikana napatut voitot toki maistuivat nekin. Lopulliseksi sarjasijoitukseksi muodostui jaettu 45. sija yhdessä JyväsLentiksen kakkosjoukkueen kanssa, joka sijoittui samaiselle nelossijalle toisessa vastaavista sijoista käydyssä turnauksessa.

VanLe 1 Kauhajoella, sijat 19-24

VanLe 1 lähti kauden pisimmälle pelireissulle Etelä-Pohjanmaalle asti. Suunnitelmia pitkän matkan varalle oli laadittu jo hyvissä ajoin, vaikka yöpymiseen ei lopulta tarvetta ollutkaan turnauksen alettua vasta iltapäivän puolella. Paluu toki venyi pikkutunneille.

Ykkösjoukkueen osalta sairastelut iskivät päävalmentajaan turnausaamuna. Onneksi matkaan oltiin alunperin lähdössä neljällä autolla, joten yhden autokuskin menetys saatiin korvattua turnausaamun nopeilla uudelleenjärjestelyillä ja jalkatiloista tinkimällä.

Turnaus aloitettiin kahdessa kolmen joukkueen alkulohkossa. Ensimmäinen ottelu Kokkolan Tiikerien ykkösjoukkuetta vastaan oli heti jotakuinkin tiukin mahdollinen, mutta päättyi tiukan taiston jälkeen VanLen voittoon (22-25, 25-22, 16-14). Voitto riitti jo varmistamaan välieräpaikan Tiikerien hävittyä aiemmin isäntäjoukkue Kauhajoen Karhulle. Toisessa ottelussa KaKaa vastaan panoksena oli siis pelkästään välierävastuksen selvittäminen. Suora voitto kahdessa erässä oli lähellä, mutta jäi ottamatta toisen erän karattua jatkopalloilla. Voitto kuitenkin irtosi lopulta 2-1 (25-18, 24-26, 15-9).

Välierässä vastaan asettui toisen alkulohkon kakkonen Pori Lentis. Alku oli hankala, mutta ensimmäisen erän loppua kohden ote siirtyi VanLelle. Toisen erän alussa VanLe näytti laskettelevan helppoon voittoon, mutta Pori Lentis nousi kymmenen pisteen takaa vielä tasoihin. Lopulta voitto ja sen myötä finaalipaikka kuitenkin saavutettiin luvuin 2-0 (25-21, 25-21). Finaalissa oli vastassa toisen alkulohkon voittanut ja omassa välierässään KaKan kaatanut Puijo Wolley. Ensimmäinen erä venyi jatkopalloille ja päättyi VanLen voittoon 26-24. Toisen erään alkuun VanLe sai lentävän lähdön 8-1 eikä päästänyt enää kuopiolaisia viemään tikkaria suusta. Erä-, ottelu- ja turnausvoitto sinetöityivät hurlumhei-pelillä murskaluvuin 25-9.

C1-joukkueen kausi sujui pääosin ennakkosuunnitelmien mukaan. Syyskauden aikana C2-joukkueesta saatiin asteittain siirrettyä pelaajia C1:een yli-ikäisten tilalle samalla säilyttäen paikka D-poolitasolla. Näin joulutauon jälkeen päästiin ilman yli-ikäisiä pelaamaan paikasta SM-välierissä 18 parhaan joukossa. Tuo paikka jäi lopulta yhden voiton päähän helmikuun ratkaisevassa D-poolin turnauksessa Tampereella, mikä oli eittämättä karvas pettymys. Joukkue kuitenkin nousi harjoittelun kautta vielä uudelle tasolle ja päätti kauden 10 ottelun voittoputkeen, jonka myötä joukkue vei ensin Etelä-Suomen aluemestaruuden ja sijoittui sitten valtakunnallisessa sarjassa välierien ulkopuolelle jääneiden joukossa parhaalle jaossa olleelle eli 19. tilalle. Jälkimmäistä saavutusta ei estänyt edes Samuelin kauden ennenaikaisesti päättänyt käsivamma, vaan muut pelaajat ottivat vastuuta ja paikkasivat yhteisvoimin kapteenin puuttumisen jättämää isoa aukkoa kahdessa viimeisessä turnauksessa.

SM-lopputurnaus Kuortaneella, sijat 1-12

Suomen mestaruuspokaalia pääsivät nostelemaan Pielaveden Sammon C-pojat, jotka voittivat tiukassa ja jännitävässä finaalissa Salon Viestin 2-1 (27-25, 21-25, 15-13). Pronssimitalit vei Vammalan Lentopallon ykkösjoukkue, jonka rungon muodostivat B-poikien sarjasta VanLen pojillekin tutut pelaajat. Ainoana Etelä-Suomen alueen joukkueena lopputurnaukseen asti oli selvinnyt Haminan Arsi, joka sijoittui turnauksessa kymmenenneksi. Kauden aikana VanLe 1 kohtasi Arsin kolme kertaa ja voitti kaikki kolme ottelua.

Varsinaisen sarjakauden päätyttyä jäljellä on vielä ulkokentillä pelattava Power Cup, joka tänä vuonna pelataan Kuopiossa 7.-10.6. Molemmat VanLen C-poikajoukkueet osallistuvat turnaukseen seuran muiden ikäluokkien joukkueiden ohella.