C-pojille turnausvoitto Järvenpäässä

25.3.2018

C-pojat jatkoivat viikonloppuna valtakunnallisen sarjan pelejään. Ykkösjoukkue pelasi Järvenpäässä lauantaina. Kahden avainpelaajan poissaolosta huolimatta joukkue taisteli voitot kaikista kolmesta ottelustaan ja pelaa sarjan päätöskierroksella sijoista 19-24. Kakkosjoukkue puolestaan pelasi oman välieräturnauksensa Viikissä sunnuntaina. Tuloksena oli yksi voitto neljästä ottelusta, minkä myötä päätösturnauksessa pelataan sijoista 39-48.

VanLe 1 Järvenpäässä lauantaina

VanLe 1 joutui lähtemään turnaukseen ilman loukkaantunutta kapteeniaan Samuelia ja koki turnauksen alla vielä toisenkin takaiskun Samun sairastuttua. Onneksi C2:sta saatiin Veeti keskitorjujan paikalle ja päästiin pelaamaan täydellä seitsikolla liberoineen.

Ensimmäisessä ottelussa isäntäjoukkue Blues Volley tarjosi jälleen kovan vastuksen kahden viikon takaisen aluemestaruusturnauksen tavoin. Tätä edesauttoi VanLen suuri virhemäärä mm. kolme syöttöviivarikkoa avauserässä. Syöttö-vastaanottopelissä VanLe oli kuitenkin selkeästi edellä ässäsyöttöjen mentyä sille 12-3. VanLen yleispelaajista Markus oli totutun vahva sekä vastaanotossa että laitahyökkäyksissä ja syöttökin kulki mainiosti. Nuutin hurjia hypäreitä ei kotijoukkue saanut nostettua peliin kertaakaan, mutta syöttöputket katkesivat kuitenkin lyhyeen, kun kentän rajat eivät oikein riittäneet. Miro otti keskellä taas kaksi tärkeää torjuntaa. Loppulukemat kirjattiin VanLelle 2-0 (25-20, 25-19).

Toisessa ottelussa vastassa oli Vihdin Lentopallo, joka kaksi viikkoa sitten aluemestaruusturnauksessa sijoittui hopealle heti VanLen jälkeen. Ottelusta muodostui odotetun tiukka vääntö. Molemmilla joukkueilla oli vahva aloitussyöttö, mitä kuvaa ottelun ässäsyöttöjen määrä 16 VanLelle ja 11 ViLePalle. Nuutti vaihtoi syötön hyppyleijaan, joka pysyi ruudussa paremmin ja mahdollisti pitkät syöttöputket. Passari Santeri käytti monipuolisesti kaikkia hyökkääjiä keskihyökkääjät Miro ja Veeti mukaan lukien. Hakkuri Kaapro onnistui seitsemän hyökkäyspisteen arvoisesti ja useita kertoja myös kolmen metrin takaa. VanLen kyky hyökätä koko verkon leveydeltä toi selkeän edun suhteessa vastustajaan, jonka hyökkäystehot lepäsivät selkeämmin yleispelaajakaksikon varassa. Ensimmäisen erän menettäminen viime hetkillä 23-25 kirpaisi, mutta joukkue kokosi hienosti itsensä toiseen erään ja vei sen 25-20. Ratkaisevassa kolmannessa erässä mentiin tasatahtiin aivan loppuun saakka, kunnes VanLen vei trillerin pistein 15-13.

Kolmannen ottelun vastustaja Luolajan Kajastus alias Kaje oli joulukuussa Varialla juottanut VanLelle karvasta kalkkia voittamalla silloin pooliturnauksen avausottelun 1-2. Nyt joukkue oli matkassa ilman ykköspassariaan ja oli hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan ViLePalle ja BV:lle. Tällä perusteella VanLe lähti otteluun suosikkina, mutta avauserä lähti liikkeelle huonoimmalla mahdollisella tavalla. Kajeen virkaatekevä passari syötti heti alkuun joukkueensa viiden pisteen johtoon tarkasti sivurajaa viistävillä hyppyleijoillaan. Loppuerä mentiin tasatahtiin ja välillä piste-ero kapeni venyäkseen sitten taas suuremmaksi. Erä päättyi lopulta Kajeelle 19-25. Toisen erän VanLe pelasi omalla tasollaan ja vei sen 25-17, joten edessä oli jälleen ratkaisun hakeminen kolmannessa erässä, jossa VanLe oli parempi lukemin 15-12. Ottelun onnistujiin lukeutuivat turnauksen parhaan vastaanottopelinsä pelannut libero Joona, tasaisesti kaikilla osa-alueilla onnistunut Nuutti sekä neljä torjuntapistettä napannut ja kaikkiaan erinomaisen debyytin ykkösjoukkueessa tehnyt Veeti.

Turnauksen voittanut VanLe 1 ja kakkoseksi sijoittunut ViLePa pelaavat sarjan päätöskierroksella pääsiäisen jälkeen sijoista 19-24 kahden muun välierälohkon parhaiden kanssa. BV ja Kaje pelaavat sijoista 25-30.

VanLe 2 Viikissä sunnuntaina

Avausottelussa Karkkilan Poikia vastaan VanLe 2 haastoi ennakkosuosikkia tiukasti, mutta hävisi jatkopalloilla 24-26. Toinen erä meni KaPolle selvemmin 8-25. Toisessa ottelussa PuMa Volleyn ykkösjoukkue otti revanssin aluemestaruusturnauksessa kärsimästään tappiosta ja voitti VanLen 17-25, 16-25. PuMa Volleyn kakkosjoukkueen VanLe sen sijaan pystyi jälleen kukistamaan selkeästi 25-19, 25-14. Päätösottelussa Raision Loimun Oranssit-joukkue oli parempi 13-25, 17-25.

Turnauksen voittaja PuMa 1 ja kakkonen KaPo pelaavat huhtikuun kierroksella loppusijoituksista 31-38, kun taas Loimu Oranssit, VanLe 2 ja PuMa 2 pelaavat sijoista 39-48.