B-pojat kotiturnauksessa Varialla

11.2.2018

VanLen B-pojat jatkoivat pelejään isännöimällä viimeisen poolikierroksen turnauksen Varialla sunnuntaina. Hyvästä yrityksestä huolimatta voittotili jäi avaamatta.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli kuukauden takaisen Baltic Sea Junior -turnauksen finaalivastustaja PuMa Volley. VanLe haastoi kokeneempaa vastustajaansa tiukasti syöttö-vastaanottopelissä, mutta verkolla pituusylivoima näkyi väistämättä. Ensimmäistä erää mentiin tasatahtia 15 pisteeseen asti, mutta sitten PuMan kovat hyppysyötöt käänsivät erän helsinkiläisjoukkueelle. Toisessa erässä kuskin paikka oli PuMalla alusta alkaen. Loppunumerot kirjattiin 0-2 (16-25, 20-25). Ilahduttavaa VanLen pelissä oli vastustajaa parempi virhekontrolli niin hyökkäyksessä kuin aloitussyötössäkin. Seitsemän ässää ja vain yksi syöttövirhe kahteen erään on erinomainen suhdeluku.

Toisessa ottelussa verkon toiselle puolelle asteli VaLePan kakkosjoukkue, jonka kanssa edellisessä turnauksessa oli kisattu aina jatkopalloille asti. Tällä kertaa kunnon taistelua voitosta ei nähty. Suurin syy tähän oli runsas syöttövirheiden määrä, joka näin kääntyi hyvän avausottelun jälkeen toiseen ääripäähän. Vaikka toisen erän alussa vastustaja suorastaan tarjosi johtopaikkaa virheitä tekemällä, ei mahdollisuutta pystytty hyödyntämään aloitussyötön toisensa jälkeen painuessa verkkoon tai yli rajojen. VaLePan saatua pelinsä käyntiin se vei toisenkin erän ja koko ottelun luvuin 0-2 (18-25, 18-25).

Päätösottelussa vastassa oli turnauksen vahvin joukkue Korian Ponsi, jota vastaan kuitenkin pystyttiin panemaan kampoihin ennakkoluulottomasti. Pari vuotta vanhempia hyökkääjiä vastaan VanLen torjunta ei aina ollut riittävän korkealla, mutta pelin muilla osa-alueilla kuitenkin kompensoitiin puutteita. Toisen erän lopun nousu jätti hyvän maun turnauksesta, vaikka ottelu päättyikin tappioon 0-2 (15-25, 21-25).

Korian Ponsi voitti turnauksen puhtaalla pelillä, PuMa Volley oli toinen ja VaLePa 2 kolmas. Samat joukkueet kohtaavat uudestaan reilun kuukauden kuluttua välieräturnauksessa, johon viidentenä joukkueena tulee mukaan Koijärven Kunto. Tuon turnauksen parhaat pelaavat huhtikuun päätöskierroksella sijoista 19-24 toisen välieräturnauksen parhaiden kanssa. Välieräturnausten hännille jääneet pelaavat sijoista 25-29.