C-pojat kakkoseksi Alastarolla

27.1.2018

C1-pojat Alastaron turnauksen jälkeen
C1-pojat Alastaron turnauksen jälkeen

C-poikien ykkösjoukkue jatkoi sarjapelejään joulutauon jälkeen Alastarolla Loimaan Jankon isännöimässä D-poolin turnauksessa. Tuloksena oli kauden mittaan hyvinkin tutuksi tullut kaksi voittoa kolmesta ottelusta ja turnauksen kakkossija.

Joukkueen valmistautuminen turnaukseen oli kaikkea muuta kuin ihanteellinen. Perjantain harjoitusvuoro oli peruttu presidentinvaalien vuoksi. Viikon toteutuneissakin harjoituksissa kuusikkopelin hiominen jäi haaveeksi erinäisten loukkaantumisten, sairastumisten ja päällekkäisistä menoista johtuvien poissaolojen vuoksi. Lopulta turnauksen alkaessa koko joukkue oli kuitenkin rivissä.

Avausottelun vastustaja Oriveden Ponnistus oli aiemmilla turnauskierroksilla vaivanneen tautiepidemian takia joutunut hakemaan vauhtia E-poolista, mutta oli nyt liikkeellä ykköskokoonpanollaan. Ensimmäistä kertaa kauden aikana syöttö-vastaanottopeli hävittiin selvästi. Vaikka suoria ässiä ei vastustajalle annettu neljää enempää, irti jääneistä vastaanotoista ei kunnon hyökkäyspaikkoja pystytty rakentamaan. Santeri ja Samu saivat vuorollaan passarina juosta nostojen perässä ympäri kenttää. Helpot toimituspallot OrPo hyökkäsi kovalla prosentilla pisteiksi. VanLen kymmenen omaa syöttövirhettä ei asiaa auttanut. Näin OrPo vei ottelun selvästi 0-2 (16-25, 18-25).

Toisessa ottelussa isäntäjoukkue Loimaan Jankkoa vastaan tuskailu syöttövirheiden kanssa jatkui, mutta oma vastaanotto kuitenkin saatiin kuosiin ja Samu pääsi jakelemaan passejaan jo huomattavasti avausottelua helpommista paikoista. Nuutti ja Markus nakuttivatkin nelospaikalta mojovan tukun hyökkäyspisteitä. Samu ja Miro puolestaan kunnostautuivat syöttöruudussa ässäsyötöillään. VanLen voittolukemat 2-0 (25-19, 25-21) olisivat voineet olla selvemmätkin ilman toisen erän lopun hyytymistä kalkkiviivoilla.

Päätösottelun vastustajana oli Lempäälän Jyryn "Vesanen"-nimeän kantava ykkösjoukkue. Ottelu alkoi VanLelta jälleen epätarkan vastaanottopelin myötä tehottomasti ja virheiden merkeissä. Jyry ehti jo lähes kymmenen pisteen johtoon ennen kuin VanLe sai pelinsä käyntiin. Piste-ero saatiin jo kutistettua kolmeen pisteeseen, kunnes Jyry nykäisi uudelleen ja pääsi syöttämään eräpalloa tilanteessa 18-24. VanLe ei kuitenkaan luovuttanut, vaan syötönvaihdon jälkeen Samuel syötti kylmäpäisesti hyppyleijan toisensa perään verkkonauhaa viistäen tylsyttäen vastustajan hyökkäyksen alkuunsa. Joukkue nosti puolustuspallot tarkasti Santerille, joka löysi viime hetkellä toimivan passitemmon Markuksen kanssa. Piste pisteeltä ero kapeni ja kääntyi lopulta VanLen eräpalloksi, jonka Markus junttasi voimalla viistoon. Makealta maistuneen erävoiton 26-24 myötä VanLen henkinen vire oli huipussaan ja toinen erä lähti liikkelle rennon letkeällä hyökkäyspelillä. Jyry sai pelihuumorinsa palaamaan erän puolivälin tienoilla ja kiri vielä kolmen pisteen päähän, kunnes VanLe nykäisi erävoittoon 25-18.

OrPo voitti turnauksen puhtaalla pelillä ja nousi helmikuun viimeiselle kierrokselle C-pooliin ja varmisti samalla paikkansa maaliskuun SM-välieriin, joihin selviää Suomen 18 parasta joukkuetta. Toiseksi sijoittunut VanLe ja kolmossijan vienyt Jyry kisaavat välieräpaikoista helmikuussa D-poolin turnauksessa. Voitoitta jääneen Jankon tie vie E-pooliin.