B-poikien joukkue ensimmäisessä turnauksessaan

21.1.2018

VanLe ilmoittautui kevätkaudeksi mukaan B-poikien valtakunnalliseen sarjaan. Ensimmäinen turnaus käytiin Raisiossa sunnuntaina.

Pääosin C-poikien ykkösjoukkueen pelaajista koostuva ja muutamalla B-ikäisellä vahvistettu joukkue on yksi B-poikien sarjan nuorimmista. Kilpailullisten tavoitteiden sijaan tähtäin on oman pelin kehittämisessä pelaamalla keski-iältään vanhempia ja fyysisesti kovempia joukkueita vastaan.

E2-poolin turnauksen avausottelussa Raision ammattiopiston salissa vastassa oli Vammalan Lentopallon kakkosjoukkue, jossa niinikään pelasi useita C-ikäisiä pelaajia. VanLe sai loistavan alun turnaukseen ja piti rutinoituneempaa vastustajaansa tiukilla avauserässä aina jatkopalloille saakka. Toinenkin erä oli tasaista vääntöä ja hienoa peliä VanLen pojilta. VaLePa kuitenkin vei ottelun 0-2 (24-26, 20-25).

Pieni happihyppely 12 asteen pakkasessa ja sali vaihtui kauppaopiston puolelle, jossa odotti isäntäjoukkue Raision Loimun MikkoEskot. Nyt vastassa oli selvästi kookkaampi ja erittäin kovasyöttöiseksi osoittautunut ryhmä. VanLenkin syöttö toimi ajoittain hyvin ja sai isäntien vastaanoton vaikeuksiin, mutta verkolla Loimu jyräsi ulottuvuudellaan voittoon 0-2 (19-25, 20-25).

Kahden ennakko-odotuksia tasaisemmissa merkeissä sujuneen ottelun jälkeen päätösottelussa tuli selkeä notkahdus, kun Koijärven Kunto syötti VanLen vastaanoton pirstaleiksi molempien erien alussa ja kirjautti tylyt lukemat 0-2 (9-25, 14-25). Vuoden ikäero joukkueiden välillä näkyi selvästi myös hyökkäyspelin kovuudessa ja torjunnan ulottuvuudessa.

Turnauksen voittaja Loimu ME ja kakkonen KoiKu nousivat D-pooliin. VanLe ja VaLePa 2 jatkavat E-poolissa viimeisellä poolikierroksella helmikuun alkupuolella. Maaliskuussa pelataan välieräturnausten kierros ja huhtikuussa ratkotaan lopulliset sarjasijoitukset sijoitusturnauksissa.