C-pojat 1 päätti syyskautensa kotiturnaukseen

17.12.2017

VanLen C-pojat voitetun Jankko-ottelun jälkeen.

C-poikien ykkösjoukkue järjesti kotiturnauksen Varialla. D2-poolin turnauksessa voitot menivät ristiin ja niin turnausvoitto kuin jumbosijakin ratkesivat eräsuhteiden vertailulla.

Turnauksen avausottelussa VanLe voitti avauserän Kaje-nimellä pelaavaa Luolajan Kajastuksen joukkuetta vastaan selvästi 25-15, mutta menetti sitten otteensa runsaiden hyökkäysvirheiden myötä. Kaje vei toisen erän 19-25 ja kolmannen 9-15 ja näin koko ottelun erin 1-2.

Toisessa ottelussa vastaan asettui Loimaan Jankko, joka oli voittanut joukkueiden aiemman kohtaamisen Raisiossa erin 1-2, mutta nyt VanLe oli ensimmäisessä erässä täysin ylivoimainen lukemin 25-8. Mutta jälleen erätauko ja pisteiden nollaaminen muutti voimasuhteet. Toinen erä eteni tasaisena loppuun asti. VanLen kahden ottelupallon jälkeen Jankkokin pääsi syöttämään eräpalloa, mutta isännät eivät antaneet periksi, vaan väänsivät lopulta erävoiton 27-25 ja samalla tuikitärkeän 2-0-voiton, joka jo varmisti VanLelle vähintään turnauksen kolmossijan ja sitä kautta säilymisen D-poolissa.

Viimeisessä ottelussa aiemmat ottelunsa puhtaasti 2-0 voittanutta Haminan Arsia vastaan VanLella oli vielä saumat jopa turnausvoittoon ja sitä kautta nousemiseen C-pooliin. Tämä olisi kuitenkin vaatinut puhtaan 2-0-voiton. VanLe pelasi kenties syyskauden parhaan ottelunsa ja voitti tiukan taistelun jälkeen erin 2-1 (26-24, 23-25, 15-6). Toisen erän voitto riitti kuitenkin Arsille varmistamaan turnausvoiton paremman eräsuhteen ansiosta. VanLe sijoittui toiseksi, Jankko kolmanneksi ja Kaje joutuu avausottelun voitostaan huolimatta hakemaan vauhtia E-poolista.

Kaiken kaikkiaan syyskauden saldoksi kertyi 9 voittoa ja 3 tappiota. Tasonmittausturnauksen jälkeen kolmella poolikierroksella tulos oli joka kerta sama: D-poolin kakkossija, mikä vastaa koko 45 joukkueen valtakunnallisessa sarjassa sijoitusta 15-16. Vuodenvaihteen jälkeen pelataan vielä kaksi poolikierrosta, minkä jälkeen 18 parasta joukkuetta selviytyy välierävaiheeseen, josta karsitaan 12 joukkuetta SM-lopputurnaukseen.