C-pojat 1 jäi niukasti kakkoseksi Raisiossa

5.11.2017

VanLen pojat juhlimassa voitettua pistettä Loimaan Jankkoa vastaan.

C-poikien ykkösjoukkue jatkoi pelejään ensimmäisellä poolikierroksella. D2-poolin turnauksessa Raisiossa oli voittajalle tarjolla nousu C-pooliin eli SM-sarjaan. Loimaan Jankko vei tuon paikan VanLen nenän edestä voittamalla ratkaisuottelun erin 2-1.

Avausottelussa vastassa oli tuttuakin tutumpi PuMa Volleyn ykkösjoukkue. Molemmat erät etenivät tasaisissa merkeissä noin puoliväliin asti, kunnes VanLe painoi sen verran kaasua, että erävoitto heltisi turvallisella marginaalilla (25-20, 25-19). Passarina pelannut Santeri noudatti etukäteen sovittua taktiikkaa ja käytti rohkeasti nopeaa keskihyökkäystä. Tämä tuottikin tulosta ja keskellä vuorotelleille Kianille, Mirolle ja Tykolle kirjattiin yhteensä 8 hyökkäyspistettä.

Toisessa ottelussa kohdattiin isäntäjoukkue Raision Loimun Oranssit. Hermostuneen alun jälkeen VanLe pääsi kuskin paikalle avauserän puolivälissä ja vei sen 25-19. Toisessa erässä mentiinkin sitten jo alusta alkaen vantaalaiskomennossa ja erävoitto kirjattiin selvästi 25-11. Samun passit löysivät ottelun edetessä paremmin ja paremmin nelospaikan iskijät Nuutin ja Markuksen, jotka takoivat palloa vastustajan kenttään torjunnan ohi, yli ja läpi yhteensä 12 pisteen edestä.

Loimaan Jankon voitettua myöskin Loimun ja PuMan - joskin niukemmin erin 2-1 - oli viimeisessä ottelussa panoksena turnausvoitto ja sen tuoma paikka SM-sarjan alimmalla tasolla eli C-poolissa. VanLe sai otteluun unelma-alun passarina pelanneen Samuelin syöttövuorolla ja siirtyi heti 7-0-johtoon. Pikkuhiljaa Jankkokin sai pelin juonesta kiinni erittäin kovalyöntisen hakkurinsa johdolla. Erä ratkesi lopulta hänen syöttöputkeensa, joka vei loimaalaiset 21-25-erävoittoon.

Toisessa erässä VanLe nosti tasoaan ja johti erää alusta loppuun. Nuutin syöttöputki erän lopulla vei Jankolta viimeisenkin toivonkipinän ja 25-15-erävoiton myötä ratkaisu siirtyi kolmanteen erään. Siinä tasaisen alun jälkeen Jankko karkasi puoltenvaihtoon mennessä 4-8-johtoon. VanLe nousi 8-13-luvuista vielä kahden pisteen päähän, mutta ei päässyt enää lähemmäs, vaan Jankko kuittasi erävoiton 12-15.

Jankko siis nousee seuraavalla poolikierroksella C-pooliin ja VanLe jatkaa D-poolissa PuMan ja Loimun pudotessa E-pooliin.