Nuutti Moilanen poikien maajoukkueryhmään

19.9.2017

Joensuun Alue-SM-kisojen palkintojenjaon yhteydessä julkaistiin vanhimman turnaukseen osallistuneen ikäluokan eli vuonna 2003 syntyneiden maajoukkueryhmät. Poikien ryhmään valittujen joukossa on VanLen Nuutti Moilanen.

Alue-SM-kisat ovat tärkeä näyttöpaikka, jossa nuorten maajoukkuevalmentajat ovat paikalla tarkkailemassa nuorten pelaajien otteita. Sekä tyttöjen että poikien maajoukkueryhmään valittiin kisojen perusteella 24 nuorta lupausta. Etelän ykkösjoukkueen yleispelaajana ja hakkurina loistanut Nuutti Moilanen on yksi valituista. Nuutti on PuMa Volleyn kasvatti, joka keväällä siirtyi VanLen B/C-poikien ryhmään ja iskee tulevalla kaudella palloja vastustajien kenttään VanLen paidassa.

Nyt nimetystä maajoukkueryhmästä kutsutaan pelaajia Kuortaneen valmennuskeskukseen katsastusleireille, joista ensimmäinen on jo lokakuun alussa. Vuosina 2003 ja 2004 syntyneistä pojista muodostettava maajoukkue osallistuu joulukuussa 2018 alkaviin EM-karsintoihin ja pyrkii sitä kautta hankkimaan Suomelle paikan kesällä 2019 pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Valinta maajoukkueryhmään takaa myös pelaajille halutessaan pääsyn ensi kesän maajoukkueriparille Kuortaneelle.