Fortum Power Cup on seuratyön näyteikkuna ja seurojen yhteinen voimanponnistus

13.6.2017

Janne Herkama
Janne Herkama
Teppo Perkinen
Teppo Perkinen

Power Cup tapahtumaan osallistui tänä vuonna 159 lentopalloseuraa 865 joukkueella. Kisapasseja lunastettiin yli 7000 ja käytössä oli noin 260 kenttää. Siinä muutama luku.

Laajana tapahtumana se oli jälleen hieno ja tärkeä kohtauspaikka, paitsi nuorille urheilijoille, myös kaikille valmentajille, ohjaajille ja muille lentopalloilevien nuorten taustajoukoille.

Koska suuri tapahtuma herättää kiinnostusta on seuroja myös kannustettu hyödyntämään tapahtumaa niin uusien ohjaajien ja valmentajien rekrytoinnissa kuin uusien lajiharrastajien innostamisessa.

Yksi tapahtuman tavoitteista oli myös entisestään tukea paikallista seuratoimintaa ja lisätä sen elinvoimaisuutta. Nyt tänä vuonna voimansa näyttivät Vantaan, Espoon ja Helsingin lentopalloseurat.

Järjestelyistä yhdessä Suomen Lentopalloliiton kanssa vastasivat paikallisseurat Blues Volley, Espoo Lentis, Keimolan Kaiku, Korson Veto, Naarasleijonat, Puma-Volley , Vantaan Lentopallo ja Helsinki Volley.

Seurojen organisoimat 753 vapaaehtoistyöntekijää, talkoolaista, mahdollistivat tämän mittavan tapahtuman hienon läpiviennin.

Hyvä ja turvallinen turnaus

Suurtapahtumien turvallisuus on viime aikoina puhuttanut, herättänyt huolta ja kiinnostusta. Turvallisuuteen kiinnitettiin erityisestä huomiota  Power Cup kisojen järjestelyissä Vantaalla.

Turvallisuuspäällikkö Janne Herkama, Vantaan Lentopallo, on tehnyt paljon taustatyötä tilaisuuden turvallisuuden eteen. Tapaamisia ja suunnittelua on tehty yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Järjestelyissä haluttiin yhdistää turvallisuus ja turnauksen sujuvuus.

Jannen motto on, ”turvallisuus ennen kaikkea”.

-Onhan tällainen tapahtuma kuitenkin matalanriskin tapahtuma, koska pääpaino on otteluissa. Mitään hurjaa massatapahtumaa, avajaisia lukuunottamatta, ei varsinaisesti ole, hän toteaa.

Hänen mukaansa riskit kuitenkin on kartoitettu ja niihin on varauduttu. Tilaisuuden luonne on avoin ja iloinen.

-Sellaisena se myös haluttiin pitää, hän korostaa.

Hän kiittelee myös dialogia viranomaisten kanssa ja korostaakin, että yhteistyössä on saavutettu hieno lopputulos.

-Sen olen kuullut, että edellisiä turnauksia enemmän on tullut kyselyjä tapahtuman turvallisuudesta. Tämä on tietysti luonnollista, jos ajattelee kuinka paljon lapsia ja nuoria tapahtumassa on. Ymmärrän kyllä, että vanhemmat luonnollisesti ovat olleet huolissaan, hän kertoo.

Asioista on myös huolestuneiden vanhempien kanssa keskustelu avoimesti.

-Turvallisuuden tunne on tärkeää tällaisessa lasten ja nuorten tapahtumassa. Sen luomisessa on onnistuttu, kun osallistujien ei tarvitse asiaa sen kummemmin pohtia. Vantaan Power Cup on ollut turvallinen tapahtuma tehdä sitä tärkeintä eli lentopalloa isolla sykkeellä tapahtuman fiiliksestä nauttien, turvallisuuspäällikkö Janne Herkama toteaa ylpeänä.

Pitää olla kentät, joilla pelata

Kentät ovat lentopallotapahtuman a ja o. Niitä Power Cupissa oli käytössä 260, viiden jalkapallokentän kokoinen alue. Verkot, rajat ja kentän pinta - ne ovat asioita, jotka kenttäpäällikkö Teppo Perkinen, Vantaan Lentopallo, ryhmineen rakensi ja joiden kunnosta he tapahtuman aikana huolehtivat.

Kaikki siis alkoi kenttien rakentamisesta, rajojen merkitsemisestä ja verkkojen pystytyksestä.

-Jännitimme vielä ennen tapahtuman alkua, koska pääsemme kenttien rakennushommiin. Onneksi pystyimme aloittamaan hyvissä ajoin ennen tapahtumaa ja mitään ahtopainetta ei siinä syntynyt. Tiimissa oli keskimäärin 15 henkilöä joka päivä ja valmista tuli ajallaan, hän kertoo.

Tiiviin rakentamisrupeaman jälkeen, itse kisojen ajan, kenttien hoito on helpompaa.

-Pääosin meillä on yksi henkilö per alue, huolehtimassa kenttien päivittäisestä kunnosta. Aamuisin katsastettiin kentät ja vähän jouduttiin fiksailemaan verkkoja ja sen sellaista, mutta kaikki meni oikein mainiosti, hän kertoo.

Power Cupin tunnelma on ollut hieno ja Perkinenkin on ehtinyt myös nauttia aurinkoisesta liikuntatapahtumasta ja sen tunnelmasta.

-Tässä tapahtumassa on jotain erikoista ja hienoa. Sen vain aistii täällä ja edes ensimmäisen päivän pieni sade ei pilannut tunnelmaa - eikä kenttiä, kenttäpäällikkö Perkinen naurahtaa.

Teksti ja kuvat: Ari Martinaho