C-poikien sarjakausi päätökseen Hämeenlinnassa

22.4.2017

VanLen C-poikien kausi valtakunnallisessa sarjassa päättyi sijoitusturnaukseen Hämeenlinnassa lauantaina. Joukkueen loppusijoitukseksi 52 joukkueen sarjassa tuli 41.

Alkulohkon avausottelussa vastaan asettui LP Kangasala Black, joka oli kauden aiemmissa turnauksissa kohdattu kahdesti ja voitettu yhtä monta kertaa. Kolmaskaan kerta ei tuonut muutosta voimasuhteisiin, vaikka vastustaja toisessa erässä karkasikin jo 6-0-johtoon. VanLe otti eron kiinni, mutta päästi Kangasalan taas uudelleen karkuun. Viime hetkillä VanLe kuitenkin hivuttautui rinnalle ja ohi voittoon lukemin 2-0 (25-14, 25-23).

Yksi kokonaan uusikin vastustaja oli päätösturnaukseen osunut. Ylöjärven Ryhti osoittautuikin vahvan hyökkäyksen omaavaksi joukkueeksi, jonka nelospaikan lyönteihin VanLe ei pystynyt vastaamaan, kuten eivät muutkaan turnauksen joukkueet. Turnauksen tuleva voittaja sai VanLelta selvästi kovimman vastuksen, mutta onnistui viemään ottelun luvuin 2-0 (25-22, 25-20).

Välierässä vastaan asettui toisen alkulohkon voittaja VaLePa Ford, jota vastaan edellisessä turnauksessa oli pelattu tasan 1-1. Nytkin erävoittoja otettiin ensin vuorotellen, mutta tällä kertaa pelattiin myös ratkaiseva kolmas erä, jossa Sastamalan pienikokoinen mutta pallovarma joukkue oli niukasti parempi ja kuittasi turnauksen finaalipaikan erin 2-1 (25-23, 19-25, 15-11).

Viimeisessä ottelussa panoksena oli koko SM-sarjan 39. sija. Kotijoukkue Luolajan Kajastus pehmitti kovilla aloituksillaan VanLen vastaanoton ja hyökkäsikin rohkeammin, joten isäntien voittolukemissa 2-0 (25-22, 25-18) ei ollut ihmettelemistä. VanLe sijoittui turnauksessa neljänneksi, minkä myötä loppusijoitukseksi SM-sarjassa tuli lopulta jaettu 41. tila yhdessä Pohjois-Suomen vastaavan sijoitusturnauksen nelosen Kokkolan Tiikerien kanssa.

C-pojat pitävät nyt lyhyen harjoitustauon ja aloittavat harjoittelun seuraavaa kautta varten toukokuun toisella viikolla. Päättyneen kauden joukkueilla kisataan vielä kertaalleen kesäkuun Power Cupissa VanLen kotimaisemissa Myyrmäessä.