D-pojat aluesarjan finaaliturnauksessa

9.4.2017

Finaaliturnaus alkoi pelaajaesittelyllä: Artur, Okko, Joona, Oskari
Finaaliturnaus alkoi pelaajaesittelyllä: Artur, Okko, Joona, Oskari
Peleihin mahtui paljon hyviä suorituksia
Peleihin mahtui paljon hyviä suorituksia

D-poikien alusarjan finaaliturnaus sijoista 1-6 pelattiin tänä vuonna Pajulahden urheiluopistolla la 8.4.2017.

Pelaamaan lähdettiin edellisillan johdosta jännityksen sekaisin tuntein, kun illalla selviteltiin jokunen tunti, saadaanko edes joukkuetta kasaan. Finaaleissa ei saanut enää käyttää yli-ikäisiä pelaajia (Matias, Viktor, Petteri) ja melkein näyttikin jo siltä että neljä alueasarjan muuuta vakipelajaa olisivat pysyneetkin terveinä, mutta sittenhän se viesti sieltä tuli, että yksi on sairastunut. Onneksi kuitenkin Oskari päätti lähteä auttamaan meitä tässä ahdingossa, jotta saataisiin tämä viimeinenkin turnaus kunnialla hoidettua.

Koska kyse oli finaaliturnauksesta, jossa ratkottaisiin aluesarjan mestaruus, tiedossa ei ollut helppoja pelejä. Heti alkulohkossa meillä oli vastassa alueen kaksi parasta joukkuetta: PumaAllstars ja ViLePa Yellow. Molemmat pelit noudattivat samanlaista kaavaa. Ensimmäinen erä meni helposti vastustajalle, mutta toisessa jo hieman pelattiinkin ja erät olivat tiukempia. Vastustajat olivat joka tapauksessa tällä kertaa parempia ja pystyivät myös tasonsa pitämään, vaikka ote ehkä vähän toisessa erässä heilläkin herpaantui. Pojat saivat eriin hyviä yksilösuorituksia, mutta joukkuehenki ja tsemppi oli välillä kateissa. Kun peli sujui paremmin, tsemppiäkin alkoi löytymään. Oskari otti myös hienosti paikkansa joukkueessa, ottaen huomioon, että hän ei ihan tämän tasoista peliä ole kauden aikana tiikerisarjan peleissä päässyt kokemaan.

Pelit Pumalle 2-0 (25-15, 25-20) ja ViLePalle 2-0 (25-7, 25-17).

Viimeisessä pelissä ratkaistiin jo alueen 5. ja 6. sija. Vastassa PumaBoy. Tiedettiin, että se voitaisiin hyvällä pelillä voittaa, joten tunnelmat olivat vähän valoisammat. Ensimmäinen erä olikin pojilta hieno taisteluvoitto nihkeän alun jälkeen ja erä meille 26-24. Toinen erä oli myös tasaista kamppailua, mutta se ei ihan riittänyt voittoon, erä Pumalle 25-22. Viimeisessä erässä ei sitten enää paukut riittäneet ja PumaBoy vei ansaitusti ottelun nimiinsä luvuin 15-3.

Joka tapauksessa olosuhteisiin nähden tästäkin turnauksesta selvittiin kunnialla ja koko kauteen voidaan olla erittäin tyytyväisiä, oltiinhan Etelä-Suomen aluesarjan kuudenneksi paras joukkue! 

Joukkueessa pelasivat: Okko Vauhkonen, Artur Truve, Joona Kivioja ja Oskari Askola. Kauden aikana joukkueessa ovat pelanneet myös Pyry Hynninen, Petteri Neffling, Viktor Vähätalo ja Matias Nyberg.

Kiitokset pojille tästä kaudesta! Jatketaan harjoituksia :)

Loppuun vielä alueen kuusi parasta joukkuetta:

1. ViLePa Yellow

2. PumaAllstars

3. BV Viikingit

4. Salpis

5. PumaBoy

6. VanLe Tykit