C-pojat turnausvoittoon Vammalassa

19.3.2017

Viikko sitten aluemestaruuspronssia napanneet VanLen C-pojat jatkoivat vahvoja otteitaan valtakunnallisen sarjan välieräturnauksessa VaLePan liigajoukkueenkin kotisalina toimivalla Vexve Areenalla. Tuloksena oli toinen peräkkäinen turnausvoitto helmikuun pooliturnauksen jatkoksi.

Ensimmäisessä ottelussa VanLe kohtasi Liedon Parman jo neljättä kertaa tällä kaudella. Aiemmissa kohtaamisissa erävoitot olivat menneet VanLelle 5-1, joten otteluun lähdettiin suosikkiasemassa, varsinkin kun vastustajan kovin hyökkääjä oli nilkkavaivaisena poissa kokoonpanosta. Erävoitot irtosivat lukemin 25-16, 25-22, vaikka VanLen vastaanotto oli välillä helisemässä varsinkin Parman passarin hyppyleijojen kanssa.

Toisessa ottelussa kohdattiin Salon Viestin W-joukkue, joka pystyi haastamaan VanLea vain ajoittain ensimmäisessä erässä. Toinen erä oli selvää VanLen dominointia alusta loppuun. Erävoitot lukemin 25-16, 25-9 tulivat turnauksen parhaalla esityksellä.

Kolmannen ottelun avauserässä kotijoukkue VaLePa Fordin D-poikaikäiset, mutta taitavat ja hyvin liikkuvat pelaajat aiheuttivat VanLelle turnauksen ainoan erätappion luvuin 18-25. Toiseen erään VanLe kuitenkin ryhdistäytyi ja tossu alkoi liikkua omallakin puolella verkkoa. Loppulukemat 25-16 tiesivät pistejakoa, kun kolmansia eriä ei viiden joukkueen turnauksissa tällä kaudella pelata.

Neljännessä peräkkäisessä ottelussa kamppailtiin jo yhtä paljon väsymystä kuin vastustajaa eli LP Kangasalan Black-joukkuetta vastaan. Alku oli taas aloitus- ja hyökkäysvirheiden sävyttämää, mutta vauhtiin päästyään VanLe lasketteli selkeään voittoon erälukemin 25-14,25-13.

VanLe vei turnauksen voiton seitsemällä erävoitolla, VaLePa oli toinen kuudella erävoitolla ja LP Kangasala vei niukasti kolmannen sijan kolmella erävoitolla Parman ja Viestin jäätyä kahteen. Sarjan päätösturnauksessa huhtikuussa VanLe, VaLePa ja LP Kangasala pääsevät pelaamaan sijoista 35-44, Parma ja Viesti sijoista 45-52.