C-pojille turnausvoitto Järvenpäässä

5.2.2017

VanLen paritorjunta estää Loimun hyökkäyksen.
Kuusikko koolla voitetun pallon jälkeen.

VanLen joukkue päätti C-poikien sarjan poolivaiheen lauantaina selkeään turnausvoittoon. Järvenpäässä pelatussa turnauksessa kaatuivat kaikki kolme vastustajaa suoraan erin 2-0.

Avausottelun vastustajana oli isäntäjoukkue Blues Volley. VanLe sai vaikeilla aloitussyötöillään BV:n vastaanoton vaikeuksiin. Kun lisäksi torjunta-puolustus toimi suunnitellusti ja suorien hyökkäysvirheiden määrä saatiin pidettyä matalana, ei loppulukemissa 25-11, 25-14 ole ihmettelemistä.

Kauden aiempien turnausten perusteella Liedon Parma oli etukäteen ajateltuna turnauksen päävastustaja. Se kuitenkin hieman yllättäen hävisi ensimmäisen ottelunsa Raision Loimulle. VanLen pojat aiheuttivat Parmalle saman tien toisen tappion selkein luvuin 25-10, 25-18. Virhekontrolli piti vastustajaa paremmin ja myös aloitus-vastaanottopelissä oltiin selvästi edellä.

Viimeisessä ottelussa vastaan asettui niinikään kaksi aiempaa otteluaan voittanut Raision Loimun joukkue. Se tarjosikin VanLelle selvästi tiukimman vastuksen ja sai avauserässä jopa kaksi eräpalloakin, mutta VanLe kuitenkin osoitti taistelutahtoa kääntämällä erän edukseen jatkopalloilla 29-27. Kuten usein käy, tiukan erän menettäminen vei haastajalta suurimman innon. Toisessa erässä ei enää jäänyt epäselvää paremmuudesta, vaan VanLe varmisti turnausvoiton lukemin 25-12.

Ilahduttavinta turnauksessa oli torjuntapuolustussysteemin toimiminen. Jujuja ei VanLen kenttään juurikaan jäänyt, vaan vastustajilta vaadittiin pisteiden tekemiseen kunnon lyöntejä. Hyökkäyspäässä virheiden määrää pystyttiin vähentämään reilusti edelliseen turnaukseen nähden. Miinuspuolelle jäi suuri verkkovirheiden määrä ja heikko Loimu-pelin avauserä, jonka kääntäminen voitoksi vaikeuksien jälkeen toisaalta osoitti joukkueelta vahvaa henkeä.

Koulujen hiihtolomien johdosta sarjassa on nyt tavallista pidempi tauko. Kevään toiseksi viimeinen ns. välieräturnaus pelataan vasta maaliskuun kolmantena viikonloppuna. Viikkoa aiemmin VanLen C-pojat osallistuvat Etelän alueen aluemestaruusturnaukseen Haminassa.