D-poikien kevään ensimmäiset turnaukset

28.1.2017

Tykit aluesarjan turnauksessa Vihdissä
Tykit aluesarjan turnauksessa Vihdissä
Jyrät tiikerisarjan turnauksessa Korsossa.
Jyrät tiikerisarjan turnauksessa Korsossa.

Sekä tiikerisarja että aluemestaruussarja käynnistyi Etelä-Suomen D-poikien osalta sunnuntaina 22.1.

Tiikerisarjan turnaus Korsossa

Jyrät lähtivät kevätkauden avausturnaukseen Korsoon. Ei sentään päästy Ducksien kotisaliin, mutta lähelle kumminkin. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui BV Hurrikaanit, peli oli suhtkoht tasainen vaikka ei mitenkään loisteliasta. Yhteishenki rakoili jonkinverran, pieni puhuttelu oli paikoillaan. Ottelu päättyi Hurrikaanien voittoon 2-0 ( 25-21, 25-21). Pelin jälkeen keskusteltiin ja tankattiin, kysyin pojilta otetaanko salainem ase käyttöön. He eivät halunneet ja hiukan sisuuntuivat seuraavaa peliä varten. 
Seuraavassa pelissä vastaan asettui isäntäjoukkue KoVe.


Pelissä nähtiin ihmeitä, pojat kokoontuivat keskelle kenttää aina voitetun tai hyvän pallon jälkeen luomaan yhteishenkeä. Petterin syötöt olivat myrkkyä Korson vastaanotolle, oli ensimmäinen turnaus, missä yläkautta syöttö oli vapautettu. Muutenkin poikien peli oli paljon vapautuneempaa. Korso kaatui loppujen lopuksi 2-0 ( 25-9, 25-10). Muuta huomioitavaa pelissä oli Nicholaksen vapautunut hymy ja pallon haku lattiapinnasta ottelupallon aattona.


Kolmannessa pelissä vastaan asettui IF SV Sipoosta. Pojst jatkoivat samasta mihin jäätiin edellisessä pelissä. Voitto kirjattiin meille 2-0 ( 25-4, 25-15). Huomioitavaa pelistä oli Matiaksen haku kentän poikki ristiin ja nosto hihalla vielä peliin.
Joukkueessa pelasivat Matias, Nicholas, Oskari, Petteri ja Viljami.

 

Aluemestaruussarjan turnaus Vihdissä

Tykit lähtivät Vihtiin täynnä intoa erinomaisesti sujuneen BSJ-turnauksen jäljiltä. Tiedettiin että luvassa olisi varmasti kovia pelejä, mutta oma peli oli tammikuun alussa ollut vihdoin oikein vapautunutta ja iloista, joten ei ollut syytä olettaa, että ei saataisi hyviä pelejä aikaan.

Kun ensimmäinen peli BV Viikinkejä vastaan oli saatu käyntiin, kävi selväksi, että aina ei peli suju kuten toivoisi, eikä sitä välttämättä saada käyntiin vaikka mitä tekisi. Näin kävi Tykeille kevään ensimmäisessä pelissä. Toki vastustajakin oli vahva, mutta oma peli ei ollut kovin varmaa ja tehtiin paljon omia virheitä. Peliä ei saatu missään vaiheessa kulkemaan omalla tasolla, joten Viikingit veivät pelin suoraan 2-0.

Seuraavaan peliin koitettiin saada tsemppi päälle heti alusta asti. Vastustaja PumaMega antoi paremmin anteeksi meidän virheemme ja saimme pelin omiin nimiimme 2-0, vaikka valmentajan mielestä peli ei kyllä edelleenkään ollut omalla tasolla ja turhia virheitä tehtiin. Erityisesti jäätiin kaipaamaan sitä mahtavaa tsemppiä, joka Tykeillä oli ollut BSJ-turnauksessa tammikuun alussa Vantaalla. 

Kolmanteen peliin lähdettiin kieltämättä altavastaajana kun vastassa oli ViLePa Yellow. Luvassa olisi pahoja syöttöjä ja kovia hyökkäyksiä. Altavastaajan rooli sopi Tykeille, sillä vaikka peli hävittiin, se oli ehdottomasti päivän paras peli. Pojat pelasivat hyvällä tsempillä ja yhteishengellä kuten pitää. Tätä peliä oli kiva katsoa ja kaikki yrittivät parhaansa toisiaan kannustaen. Peli kuitenkin selvin luvuin ViLePalle 2-0.

Neljänteen peliin koitettiin saada vielä hyvä ote heti alusta asti ja siinä onnistuttiinkin. Ensimmäisessä erässä Tykit olivat jo selvässä johdossa 14-8 Salpiksen tehdessä paljon omia virheitä, mutta ote ei kestänyt loppuun asti, vaan Salpis tuli takaa voittoon ja osat vaihtuivat. Toisessa erässä emme saaneet enää omaa peliä kasaan, vaan Salpis napsi pisteitä tasaiseen tahtiin voittaen pelin 2-0. Tämä peli jäi erityisesti kaihertamaan mieltä ja seuraavassa turnuauksessa Vantaalla pääsemme ottamaan revanssin.

Joukkueessa pelasivat: Joona Kivioja, Artur Truve, Pyry Hynninen, Okko Vauhkonen ja Viktor Vähätalo.

Aluemestaruussarja jatkuu la 11.2. omalla kotiturnauksella Varialla.