C-poikien kotiturnaus päättyi pettymykseen

15.1.2017

C-poikien kotiturnaus päättyi ankaraan pettymykseen, kun jo aivan näpeissä ollut turnausvoitto suli heikkoon esitykseen päätösottelussa.

Varialla sunnuntaina pelattuun C-poikien 4. poolikierroksen turnaukseen VanLen vieraiksi olivat saapuneet Raision Loimu, PuMa Volley jr sekä Vihdin Lentopallo.

Avausottelussa turnauksen ennakkosuosikki PuMa sai kovan vastuksen ViLePalta, joka onnistui viemään avauserän, mutta PuMa kuittasi lopulta 2-1-voiton.

Kotijoukkue avasi pelinsä Loimua vastaan. VanLen pääsi avauserässä heti reiluun johtoon, mutta Loimu sai pelinsä kulkemaan ja isäntien hermoillessa tuli tasoihin erän puolivälin jälkeen. VanLe kuitenkin terästäytyi lopussa ja vei erän 25-19. Toinen erä oli myös edellisen tapaan tasainen, kunnes VanLe lopussa nykäisi tarvittavan eron ja vei erän 25-20 ja koko ottelun 2-0.

Avauskierroksella hävinneiden joukkueiden ottelussa ViLePa oli selvästi Loimua parempi etenkin toisessa erässä ja kuittasi voiton 2-0.

Avausottelunsa voittaneiden joukkueiden kohtaamisessa sen sijaan VanLe ja Puma väänsivät tasaisesti kolme erää. Kotiyleisön kannustamana VanLe väänsi voiton paikallisvastustajastaan erin 2-1. Molemmat joukkueet esittivät mainiota puolustuspeliä ja ottelussa nähtiinkin useita pitkiä palloralleja. VanLelta tämä oli kokonaisuudessaan ehkä kauden tähän mennessä paras ottelu.

Pettynyt PuMan joukkue oli vähällä hävitä avauserän Loimulle, jolla oli jo kaksi eräpalloakin, mutta onnistui kuitenkin kääntämään erän voitokseen jatkopalloilla. Toinen erä oli jo selvempää PuMan hallintaa.

Päätösottelussa panoksena oli turnausvoitto ja nousu 1-sarjaan helmikuun kierroksella. Ensimmäinen erä eteni tasatahtiin 20 pisteen tietämiin asti, kunnes ViLePa onnistui nykäisemään ratkaisevan eron ja viemään erän 25-21. Toiseen erään VanLe vaihtoi kentälle edellisen ottelun voittoisan kokoonpanon, mutta tämäkään ei kääntänyt ottelun suuntaa, vaan ViLePa kuittaisi 2-0-voiton viemällä toisen erän 25-20. ViLePa oli ratkaisevasti parempi syöttö-vastaanotto-pelissä ja sai näin rakennettua paremmat hyökkäyspaikat, jotka sen hyökkääjät myös rohkeasti käyttivät hyväkseen.

Kolmen joukkueen voitettua toisensa ristiin määräytyivät sijoitukset eräsuhteiden perusteella. ViLePan puhdas 2-0-voitto VanLesta siivitti heidät lopulta turnausvoittoon, PuMa sijoittui toiseksi ja VanLen haaveet sarjanoususta vaihtuivat kolmanteen sijaan. Tämä tarkoittikin hissin liikkumista aivan toiseen suuntaan eli vauhtia on jälleen haettava G-poolin kautta yhdessä erävoitoitta jääneen Loimun kanssa.