C-pojat päättivät syyskauden turnausvoittoon

4.12.2016

C-poikien joukkue jatkoi pelejään lauantaina Raisiossa, jossa vierailtiin jo toista kertaa syyskauden aikana. G-poolin turnauksesta tuomisina oli selkeä turnausvoitto ja nousu takaisin F-pooliin tammikuun kierrokselle.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Blues Volley Järvenpäästä, joka oli viimeksi kohdattu tasonmittauskierroksella lokakuun alussa. VanLen oli syöttö-vastaanotto-pelissä niin selkeästi parempi, että ajoittaiset heikot hetket ja BV:n onnistuneet takanurkkasijoitukset eivät lopulta vaarantaneet voittoa kummassakaan erässä. Loppunumerot olivat selkeät 25-17, 25-14.

Toisessa ottelussa isäntäseura Raision Loimun nuori joukkue jäi avauserässä täysin VanLen jyrän alle luvuin 25-10, mutta intoutui toisessa erässä huomattavasti parempaan peliin. VanLen hyökkääjät kuitenkin löysivät tyhjät kohdat Loimun kentästä, eivätkä päästäneet isäntiä yllättämään. Toinen erä päättyi VanLelle 25-20.

Kolmannessa ottelussa kiertävällä passarilla ja viiden vastaanottajan ryhmityksellä pelannut LP Kangasala Black pystyi VanLen alkurynnistyksen jälkeen pitämään vastaanottonsa kasassa, mutta ei hyökkäyksessä löytänyt keinoja VanLen puolustuksen murtamiseen. VanLenkin otteissa alkoi jo paistaa väsymys tässä kolmannessa peräkkäisessä ottelussa. Molemmat joukkueet antoivat virheitä tekemällä runsaasti pisteitä toisilleen. Aivan toisen erän alkua lukuunottamatta mentiin VanLen kommennossa loppulukemiin 25-18, 25-16.

Huilivuoro kohotti VanLen poikien vireystilaa, ja päätösottelussa Liedon Parmaa vastaan joukkue esitti ensimmäisessä erässä turnauksen parasta peliään. Kovalla syötöllä pakotettiin vastustaja palauttamaan pallot helppona ja sitten hyökättiin ne kenttään. Erävoitto tuli lukemin 25-13. Toisessa erässä Parma kuitenkin onnistui tilkitsemään aukot omassa puolustuksessaan ja antoi VanLelle turnauksen kovimman haasteen. Tasalukemissa edettiin tilanteeseen 19-19 asti. Parma oli loppuhetkillä rohkeampi hyökkäysratkaisuissaan ja se tuotti tällä kertaa tuloksen ja aiheutti VanLelle turnauksen ainoan erätappion lukemin 23-25.

Erätappio jäi lopulta kauneusvirheeksi, sillä 7 erävoittoa riittivät takaamaan VanLelle turnausvoiton. Parma oli 6 erävoitolla kakkonen ja Loimu 4 erävoitolla kolmas. Nämä kolme joukkuetta nousevat F-tasolle turnausten taas jatkuessa joulutauon jälkeen. Kolme erävoittoa kerännyt LP Kangasala ja erävoitoitta jäänyt Blues Volley jatkavat G-tasolla.