D-poikien kausi lähenee huipennustaan - Jyrät tiikerisarjan kärjessä

20.3.2016

VanLen kolme D-poikajoukkuetta pelasivat kauden toiseksi viimeiset turnauksensa sunnuntaina. Aluemestaruussarjaan osallistuva VanLe Tykit pelasi ylemmän jatkosarjan turnauksessa Nummelassa, tiikerisarjan Jyrät ja Moukarit puolestaan omassa turnauksessaan Sipoossa, jossa Jyrät jatkoi voittokulkuaan ja on lähellä sarjan voittoa.

VanLe Tykit

Vihdin Lentopallon isännöimään AM-sarjan ylemmän jatkolohkon turnaukseen oli matkannut alueen neljä kovinta joukkuetta alkulohkojen perusteella. Tarjolla oli siis pelkästään kovia ja vielä kovempia vastustajia. Tykit kärsin avausottelussa tappion sarjan ykkössuosikille Haminan Arsille. Ensimmäinen erä venyi jatkopalloille asti, mutta ratkesi lopulta harmittavasti verkkonauhasta suoraan Tykkien kenttäpuoliskolle pudonneeseen Arsin aloitussyöttöön 27-25. Toinen erä meni selkeämmin Arsille 25-14 Tykkien kovasta taistelusta huolimatta.

Toisessa ottelussa kohdattiin toisen alkulohkon voittaja PuMa Nucl34R. Molemmat erät olivat tasaisia, mutta tappioon jouduttiin tyytymään tässäkin ottelussa luvuin 2-0 (25-20, 25-21). Päätösottelussa isäntäjoukkue ViLePa Blackia vastaan Tykit kuittasivat hyvällä pelillä selkeän 2-0 (25-16, 25-10) voiton. Näin huhtikuun lopputurnaukseen lähdetään rankingin kolmossijalta. Seurakseen lopputurnaukseen tämän turnauksen nelikko saa alemman jatkosarjan kaksi parasta eli ViLePa Yellow'n ja Salpiksen Hollolasta.

VanLe Jyrät

Puhtaalla pelillä tiikerisarjaa johtanut VanLe Jyrät jatkoi voittokulkuaan myös kolmannessa osaturnauksessa Sipoossa. Voitto Haminan Arsista tuli tosin kumartamalla, kun vastustaja ei sairastumisten takia saanut joukkuetta jalkeille ollenkaan. Pelattuja otteluja kertyi siis tällä kertaa vain kaksi, joista molemmista tuli selkeät voitot Korson Vedosta 2-0 (25-11, 25-16) sekä seuran sisäisessä ottelussa Moukareista 2-0 (25-7, 25-8).

Ennen viimeistä turnausta Jyrät johtaa sarjaa puhtaalla pelillä ja jopa ilman erätappioita. Ote kultamitaleista on siis tiukka, mutta sitäkin ilahduttavampaa on pelillinen kehittyminen. Kolmen kosketuksen peli on jo oletusarvo ja entistä useampi hyökkäys päättyy iskulyöntiin.

VanLe Moukarit

VanLe Moukarit matkasi sunnuntaiaamuna Sipoota kohti odottavin mielin. Kaikki kolme vastustajaa, jotka päästiin kohtaamaan olivat sarjataulukossa meidän edellä. Ennen pelien alkua pojille painotettiin kolmen kosketuksen peliä. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui BV Hurrikaani, joka osottautui liian kovaksi meille. Ensimmäinen erä meni vielä taistellessa, mutta toisessa erässä Hurrikaanien materiaali oli huomattavasti laajempi kuin meillä. Hävisimme pelin 0-2 (19-25, 11-25).

Seuraavaan peliin saimme vastaan IF SV:n, jolle olimme hävinneet kotiturnauksessa 1-2. Silloin jouduimme pelaamaan vajaalla, ja pojat venyivät uskomattomasti. Samanlaista venymistä ei tällä kertaa ollut havaittavissa vaikka meillä oli täysmiehitys. Pientä eripuraa oli pelaajien kesken, siihen piti puuttua toisen erän jälkeen. Sipoo vei pisteet 1-2 (25-18, 14-25, 11-15).

Viimeisessä pelissä vastaan asettui VanLe Jyrät, jotka nimensä mukaan jyräsivät meidät lattian rakoon. Peli päättyi liian nopeasti 0-2 (7-25, 8-25). Meille jäi paljon parannettavaa seuraavaa turnausta varten.