VanLe Tykit varmisti aluemestaruussarjan lopputurnauspaikan

6.2.2016

VanLe Tykit jatkoi pelejään D-poikien aluemestaruussarjan alkulohkon 2 jälkimmäisessä osaturnauksessa Nummelassa. Vihdin Lentopallon järjestämässä turnauksessa Tykit otti avausturnauksen tapaan kolme voittoa neljässä ottelussa ja sijoittui näin alkulohkon kakkoseksi, mikä tietää pelien jatkumista maaliskuussa ylemmässä jatkosarjassa. Samalla varmistui jo paikka huhtikuussa pelattavaan kuuden joukkueen lopputurnaukseen.

Turnaus avattiin heti kovinta mahdollista vastustajaa eli Haminan Arsia vastaan. Joukkueet kohtasivat nyt kauden aikana jo viidennen kerran, ja yhtä mones voitto kirjattiin haminalaisten sarakkeeseen erin 2-1 (25-13, 12-25, 15-9). Heikosti sujuneen avauserän jälkeen Tykit ylsivät toisessa erässä kauden tähän mennessä parhaaseen suoritukseen ja jättivät vastustajan tyystin vaille mahdollisuuksia. Ratkaisuerä eteni tasatahtia lukemiin 8-8 asti, kunnes Arsi onnistui viemään ratkaisevat pisteet.

PuMa Titanista luvuin 2-0 (25-15,25-8) otetun selkeän voiton ja tuomarivuoron jälkeen oli edessä lohkon kakkossijan ratkaiseva ottelu ViLePa Yellow'ta vastaan. Tykit karkasi alussa reiluun johtoon, kotijoukkueen tehdessä runsaasti virheitä sinänsä rohkeissa iskulyöntiratkaisuissaan. Erän loppua kohden virheiden teko kuitenkin siirtyi Tykkien puolelle ja erän ratkaisu meni tiukalle, mutta erävoitto kuitenkin irtosi lukemin 25-22. Toinen erä noudatti samaa kaavaa ja otteluvoitto häämötti jo kahden pisteen päässä tilanteessa 23-20, mutta tällä kertaa isännät veivät VanLen pojilta tikkarin suusta lukemin 23-25. Tästä sisuuntuneena Tykit eivät kolmannessa erässä jättäneet enää mitään sattuman varaan, vaan hoitelivat otteluvoiton lukemin 15-7.

Päätösottelussa Blues Volleyn Viikinkejä vastaan panoksena oli enää ruokapöytään pääsemisen nopeus. Tämä motivoi pojat reippaaseen voittoon 2-0 (25-12, 25-17). Turnauksen parasta antia oli Arsi-pelin toisen erän lisäksi ViLePa-ottelun ajoittain railakas hyökkäyspeli. Palloa lyötiin surutta alaviistoon, minkä mahdollisti tarkka nosto- ja passipeli.

Lohkon kakkossijan myötä Tykkien pelit jatkuvat maaliskuussa Arsin ja toisen alkulohkon kärkikaksikon PuMa Nucl34Rin ja ViLePa Blackin kanssa ylemmässä jatkosarjassa. Tämä nelikko on jo varmistanut paikkansa huhtikuun lopputurnaukseen, jonka lohkojaot määräytyvät jatkosarjan tulosten perusteella. Kuuden joukkueen lopputurnaukseen nämä joukkueet saavat seurakseen alemman jatkosarjan kaksi parasta.