D-pojat turnauksissa kolmen joukkueen voimin

16.1.2016

VanLen kaikki kolme D-poikajoukkuetta olivat tositoimissa lauantaina. Jyrät ja uutena joukkueena kevätkaudelle mukaan ilmoitettu Moukarit isännöivät tiikerisarjan turnausta Varialla, kun taas Tykit vierailivat Haminassa aluemestaruussarjan turnauksessa. Kaikki joukkueet menestyivät mainiosti.

Jyrät jyräsivät kevätkauden ensimmäisessä turnauksessaan

D-poikien kevätkauden ensimmäinen tiikerisarjan turnaus sujui Jyriltä varsin mallikkaasti kotijoukkojen iloksi. Turnaus oli Jyrien oma kotiturnaus ja vieraiksi saatiin PuMa Kevlar ja IF SV. Neljäs joukkue olikin yhdellä Jyrät-joukkueen vahvistuksella ensimmäisiä sarjapelejään pelannut VanLen toinen tiikerisarjan joukkue Moukarit.

Jyrät pelasivat alusta asti omaa hyvää peruspeliään, saaden nostot nousemaan ja omat syötöt onnistumaan. Pelien aikana nähtiin paljon kolmen kosketuksen hyökkäyksiä ja muutamat niistä päätettiin jopa kunnon lyönneillä - hienoa pojat! Kun tähän lisättiin vielä hyvä tsemppi ja kannustaminen kentällä, ei saavutettuja voittoja tarvitse ihmetellä.

Turnauksen ainoa heikko erä pelattiin omia joukkoja Moukareita vastaan. Liekö vähän jännitystä ja suuria odototuksia, kun peli ei oikein lähtenyt sujumaan. Tehtiin paljon omia turhia virheitä niin syötöissä, vastaanotossa kuin puolustuksessakin. Kun ensimmäinen erä kuitenkin saatiin vietyä, sujui toinen jo rennolla otteella ja voitto lukemin 2-0 (25-22, 25-5).

Muut pelit: VanLe Jyrät - IF SV 2-0 (25-11, 25-16), VanLe-Puma Kevlar 2-0 (25-6, 25-4).

Moukarit voittoon heti ensimmäisessä sarjaottelussaan

VanLe Moukarit aloitti turnauksen jännittyneessä olotilassa, vastaan asettui PuMa Kevlar. Ensimmäinen erä meni tunnustellessa, mutta toisessa erässä pojat pääsivät vauhtiin ja ottivat ensimmäisen erävoittonsa. Erävoiton siivittämänä pojat päättivät kääntää koko pelin voiton itselleen. Suut maireana menivät kättelemään vastustajia.

Seuraavassa pelissä vastaan tuli VanLe Jyrät ja tiukan erän jälkeen pojat taistelivat, mutta joutuivat maistamaan tappion katkeraa kalkkia. Ottelussa oli paljon hyviä suorituksia, oli jopa sellaisia palloja joissa käytettiin kaikki kolme kosketusta.

Viimeisessä pelissä vastaan tuli IF SV, ensimmäinen erä hävittiin tiukan taistelun jälkeen. Toiseen erään jouduimme lähtemään vajaalla miehityksellä, pojat taistelivat tiukasti. Tappion jälkeen olivat hiukan apealla mielellä, mutta ensi kerralla uudestaan.

Tykit lohkokakkosia avausturnauksen jälkeen

VanLe Tykit avasi kevätkautensa Haminassa. Avausottelussa vastaan tuli heti etukäteen päävastustajaksi arvioitu Vihdin Lentopallo Yellow. Tykit jatkoi siitä, mihin Baltic Sea Juniorissa jäätiin. Liikkuva kenttäpeli muodosti pohjan, jolla VanLe pysyi kuskin paikalla läpi ottelun. Hyökkäyspäässä oltiin alussa vähän varoivaisia, mutta ottelun edetessä nähtiin entistä useammin kunnon iskulyöntihyökkäyksiä. Tärkeä voitto kirjattiin lukemin 2-0 (25-14, 25-22).

Toisessa ottelussa lohkon ja koko aluemestaruussarjan suurin ennakkosuosikki Haminan Arsi ei antanut yllättää itseään, vaikka Tykit haastoi ensimmäisessä erässä isännät tiukasti ja johti erää vielä 21-16, kunnes kotijoukkue hyödynsi pituusylivoimansa verkolla ja takoi ratkaisevat pallot kenttään. Toisessa erässä ei enää nähty kunnon kamppailua voitosta, erinomaista peliä verkon molemmin puolin kylläkin. Arsin voittonumerot kirjattiin 2-0 (25-22, 25-12).

Lopuissa kahdessa ottelussa PuMa Titania että Blues Volley Viikinkejä vastaan Tykit olivat syksyn pelien perusteella ennakkosuosikkeja. Joukkue hoiti molemmat ottelut tyylikkäästi kotiin selkein numeroin 2-0. Näin kotimatkalle päästiin kolme voittoa plakkarissa.

Ensimmäisen turnauksen jälkeen Arsi johtaa lohkoa puhtaalla pelillä, Tykit on toisena ja ViLePa Yellow kolmantena. Jälkimmäistä osaturnausta isännöi ViLePa kolmen viikon kuluttua. Toisen sijan säilyttäminen olisi tärkeää, sillä lohkon kaksi parasta varmistavat jo paikkansa huhtikuun lopputurnaukseen toisen lohkon kärkikaksikon tavoin, kun taas loput joukkueet pelaavat maaliskuussa erillisen karsintaturnauksen lopuista kahdesta lopputurnauspaikasta.