Jyrät päättivät syyskautensa Parikkalassa

19.12.2015

D-poikien tiikerisarjan syyskauden päätösturnaus pelattiin Parikkalassa lauantaina. VanLe Jyrät palasi pitkältä matkalta tuomisinaan sarjan neljäs sija.

Etelä-Karjalan koillisnurkassa sijaitseva Parikkala on Vantaalta katsoen kaukaisin paikka, mihin Lentopalloliiton Etelä-Suomen alueella voi päästä. Neljän tunnin ajomatkan jälkeen selvisi, että naapuriseura Korson Veto ei ollut saanut joukkuetta kokoon, jolloin koko turnauksen otteluohjelma meni uusiksi. Alunperin suunnitellun tuomarivuoron sijaan turnaus alkoikin heti omalla ottelulla, jossa vastaan asteli Sibbo Vargarna. Pikatahtiin suoritettu alkulämmittely onnistui ilmeisen hyvin, sillä Jyrät suorastaan jyräsi vastustajansa lukemin 2-0 (25-6, 25-3). Jostain syystä Sipoon pojat eivät esittäneet läheskään sellaista peliä, mitä heiltä on aiemmin totuttu näkemään, mutta myös Jyrien oma peli oli ilahduttavan virheetöntä, kuten erälukemista voi päätellä.

Toisessa ottelussa vastassa olivat pienet mutta vikkelät PuMa Yellow'n pojat. Ensimmäinen erä eteni tasatahtiin 11-11-lukemiin asti, mutta sitten syöttöviivan taakse asteli kaveri, joka vasurillaan nakutteli yksin tein koko erän loppuun asti ilman ensimmäistäkään virhettä. Välillä toki pallo saatiin ylös ja päästiin hyökkäämäänkin, mutta hyökkäykset eivät vain jääneet mainiosti liikkuneen PuMan kenttään. Toinen erä oli tasaista vääntöä 22-21-tilanteeseen saakka, josta PuMa vei viimeiset pallot ja otteluvoiton 2-0.

Viimeisessä ottelussa vastassa oli sarjaa tappioitta johtanut isäntäjoukkue Parikkalan Urheilijat. Ensimmäisessä erässä VanLen pojat haastoivat kotijoukkueen ennakkoluulottomalla pelillään, mutta lopulta paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä. Tappiolukemista 25-19 huolimatta erä oli pelillisesti yksi Jyrien parhaista syksyn aikana. Valitettavasti hyvä vire jäi puoltenvaihdossa verkon väärälle puolelle, ja ennen kuin toinen erä ehtiä kunnolla alkaakaan, Jyrät olivat 12-0 tappiolla vastaanoton pettäessä täysin. Shokkialun jälkeen joukkue kuitenkin keräsi itsensä mainiosti, ja loppuerä mentiin jo tasaisemmissa merkeissä loppulukemien ollessa 25-10.

Viimeisessä turnauksessa joukkue näytti pystyvänsä kauden pelilliseksi päätavoitteeksi asetettuun kolmen kosketuksen peliin. Ottelussa PuMaa vastaan pelattiin myös yksi harvinaisen pitkä pallo, jossa kumpikin joukkue pääsi hyökkäämään kymmenkunta kertaa, mutta aina vain vastustaja onnistui puolustamaan pallon peliin. Lopulta pallo päättyi VanLen pisteeseen hienolla torjunnalla. Tämä oli mainio osoitus siitä, että joukkue parhaimmillaan kykenee puolustamaan omaa kenttäpuoliskoaan todella tiiviisti. Turnauksessa nähtiin myös tukku valmentajaa ilahduttaneita yksilösuorituksia, joista näkyi syksyn kovan harjoittelun tulos. Tästä on hyvä jatkaa kevätpuolella.

Syksyn sarjan voitti Parikkalan Urheilijat puhtaalla pelillä, ja PuMa Yellow oli yhtä selvä kakkonen. Edellisessä turnauksessa kärsitty niukka kolmannen erän tappio Blues Volleylle ratkaisi lopulta kolmannen sijan heille, joten Jyrien loppusijoitukseksi tuli neljäs ennen Sibbo Vargarnaa, Haminan Arsia ja Korson Vetoa. Mitalit jaetaan kuitenkin vasta keväällä, ja silloin kaikki joukkueet lähtevät puhtaalta pöydältä. Sarjan kärkijoukkueet voivat halutessaan siirtyä kevääksi aluemestaruussarjan puolelle, ja tiikerisarjaan mukaan liittyy kaksi kokonaan uutta joukkuetta, joista toinen on VanLen uusi Moukarit-niminen joukkue.