Juniorijoukkueiden kausi huipentui Power Cupissa

8.6.2015

VanLen F-tytöt pelin tuoksinassa.
VanLen F-tytöt pelin tuoksinassa.

Maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus Power Cup keräsi tänä vuonna Vaasaan lähes 900 juniorijoukkuetta. Mukana menossa oli myös kahdeksan VanLen juniorijoukkuetta: D-tytöt kolmella joukkueella, F-tytöt sekä C-, D-, E- ja F-pojat.

Matkaan lähdettiin tilausbussilla jo keskiviikkoiltapäivällä. Perillä majoituttiin Suvilahden koululle yhdessä yhdeksän muun seuran kanssa. Torstaiaamupäivä meni kenttäalueeseen tutustuessa lähempänä asuvien joukkueiden vielä matkustaessa pelipaikkakunnalle. Sääennusteet pitivät kutinsa, ja päivä oli aurinkoinen mutta kolea. Pelaamisen kannalta suurin haittatekijä oli tuuli, joka varsinkin puuskissa väänsi pallon lentoradan mutkalle. Osa vanhimpien ikäluokkien kentistä oli myös veden vallassa aiempien sateiden jäljiltä, mutta onneksi varakenttiä oli sen verran, ettei näitä paremmin vesipalloon soveltuvia kenttiä tarvinnut käyttää. Puolenpäivän jälkeen starttasivat ottelut kaikilla kentillä samanaikaisesti. Avauspäivän pelien jälkeen kokoonnuttiin Vaasan kauppatorille avajaisiin, jossa lavalla nähtiin pääesintyjä Kasmirin lisäksi myös miesten lentopallomaajoukkue.

Perjantaina alkulohkojen ottelut jatkuivat. Niin pelattavia kuin tuomaroitaviakin otteluita kertyi kaikille joukkueille pienimpiä myöten. Power Cupiin ideaan kun kuuluu, että lapset itse toimivat myös otteluiden tuomareina ja kirjureina. Illalla pitkän pelipäivän jälkeen käveltiin Vaasan jäähalliin katsomaan Maailmanliigan ottelua Suomi-Portugali, jossa Suomen miehet ottivat hurjasti kannustavan ja aaltoja tekevän yleisömeren edessä puhtaan 3-0-voiton.

Lauantaina käynnistyivät jatkosarjojen ottelut. Aamupäivän ajan tuuli hetkeksi hellitti ja tyynessä, pilvipoutaisessa säässä kaikki joukkueet pääsivät esittämään parasta peliään lähes ihanneolosuhteissa koleutta lukuunottamatta. Tätä luksusta ei kauan kestänyt vaan puolenpäivän tienoilla tuuli yltyi taas totuttuihin lukemiin ja iltapäivällä alkoi lisäksi sataa. Pelit saatiin kuitenkin pelattua ja lähtöasetelmat päätöspäivää varten määrättyä. Majoituskoululle palattua olikin aika vaihtaa diskoasut päälle ja ilta kului legendaarisissa kisabileissä Botnia-hallilla Mikael Gabrielin tahdittamana.

Enemmän tai vähemmän hyvin nukutun yön jälkeen herättiin viimeiseen Power-aamuun, joka onneksi oli taas pilvipoutainen ja vaihtui aamupäivän myötä auringonpaisteeksi. Sijoitusotteluiden ja viimeisten vihellysvuorojen myötä kukin joukkue sai turnauksensa pakettiin. Sitten vielä viimeinen vierailu tutuksi tulleella ammattiopiston ruokailupaikalla ja paluu koululle pakkaamaan. Bussimatkalla kotiinpäin riitti F-junnuilla vielä virtaa ainakin toisen Powerin tarpeiksi. Valmentajaosastolla oli hiljaisempaa ja aika vankka konsensus siitä, että neljä päivää ja neljä yötä sittenkin taitaa olla ihan sopiva annos kerran vuodessa nautittavaksi.

Mukavia muistoja varmasti kertyi kosolti kaikille mukana olleille. Voittoja ja tappioita, riemua ja pettymyksiä, myötä-, vasta- ja sivutuulta (ihan kirjaimellisesti). Yhdessä saimme nauttia mahtavasta lentopallotapahtumasta tuhansien lajin harrastajien kanssa. Ensi vuonna uusiksi Hämeenlinnassa!

 


Loppusijoitukset niistä ikäluokista, joissa VanLen joukkueita oli mukana:

C-pojat (44 joukkuetta)

Kilpasarja (23)
1. Raision Loimu C1-pojat
2. Rakvere Spordikool I (EST)
3. Napapiirin Palloketut

Tsemppisarja (21)
17. Vantaan Lentopallo

D-tytöt (169)

Kilpasarja (67)
1. Nurmon Jymy 1
2. Rakvere Spordikool (EST)
3. Ylöjärven Ryhti II
58. Vantaan Lentopallo Rubiinit

Tsemppisarja (102)
48. Vantaan Lentopallo Timantit
67. Vantaan Lentopallo Safiirit

D-pojat (74)

Kilpasarja (31)
1. Maskun Kataja Tervaportti
2. Vammalan Lentopallo Focus
3. Kauhavan Wisa 02/03

Tsemppisarja (43)
31. Vantaan Lentopallo

E-pojat (81)

Kilpasarja (38)
1. Vammalan Lentopallo Mondeo
2. Jyväslentis
3. Laihian Luja Mustat
30. Vantaan Lentopallo

Tsemppisarja (43)

F-tytöt (61)

1. Loimaan Jankko Mansikat
2. Nurmon Jymy Sinisilmät
3. Woman-Volley F HipHop
18. Vantaan Lentopallo

F-pojat (34)

1. Nurmon Jymy Supermanit
2. Kosken Kaiku
3. Kauhavan Wisa -06
13. Vantaan Lentopallo