VanLe ja PuMa-Volley perustaa lentopallokouluja kouluille

7.5.2015

VanLe ja PuMa-Volley perustaa useita lasten matalan kynnyksen lentopallokouluja Länsi-Vantaalle ja Helsinkiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi huhtikuun lopussa seuratukea 4,5 miljoonaa euroa liikunta- ja urheiluseuroille. Tukea myönnettiin yhteensä 408 hankkeella ja yli 60 lajin toimintaan. VanLe ja PuMa-Volley perustaa tuen avulla useita lasten matalan kynnyksen lentopallokouluja Länsi-Vantaalle ja Helsinkiin.

Seuratukea VanLelle ja PuMa-Volleylle myönnettiin enimmäismäärä 30 00 euroa. Myönnettyjen avustusten suuruus vaihteli 1 500 eurosta 30 000 euroon.

Seuratuki on tarkoitettu seurojen perustoiminnan kehittämiseen. Painopisteenä on lasten ja nuorten liikunta sekä perheliikunta. Avustukset myönnettiin veikkausvoittovaroista.

Seuratuen avulla perustetaan useita 7–10-vuotiaille tarkoitettuja lentopallokouluja uusille alueille Helsinkiin ja Vantaalle.

Toimintaa tulee ohjaamaan ja koordinoimaan palkattu koordinaattori. Hanke on kaksivuotinen ja siinä tehdään yhteistyötä paikallisten aikuislentopallotoimintaa harjoittavien seurojen kanssa. Lentopallokouluista järjestetään ”jatkosyöttö” VanLen ja PuMan perustoimintaan, kun juniorit pystyvät jo itse kulkemaan pidemmän matkan harjoituksiin. Koordinaattori auttaa myös jatkopolun järjestämisessä niin, että harrastuksesta tulisi pysyvä.

Tukea saaneista hankkeista on useampivuotisia jatkohankkeita 213, toiminnallisia uusia kehittämishankkeita 149 ja palkkausta sisältäviä uusia hankkeita 46. ESLUn alueella seuratukea myönnettiin 126 hakijalle yhteensä 1 300 500 euroa.