E-tyttöjen aluejoukkue alueen viidenneksi!

11.4.2014

E-tyttöjen sarja huipentui lauantaina 5.4.2013 Helsingin Puistolassa Puman emännöimään alueen finaaliturnaukseen. Syksyn ja kevään pelien perusteella ennakkosuosikkeina pidettiin Pumaa ja Mäntyharjun Virkistystä, jota emme olleet koskaan tavanneet. Toinen uusi joukkue turnauksessa oli Lahden Salpis ja muut ennestään jo hyvinkin tutut Blues ja Espoo Lentis.

VanLen turnaus käynnistyi ottelulla Espoota vastaan. Harjoitusottelut ja aiemmat turnausottelut ovat aina kääntyneen viimeistään loppumetreillä Espoon hyväksi. Vaikka omat pelitaitomme ovat kehittyneet, kävi näin tälläkin kertaa ja selkeämmän ensimmäisen erän lisäksi Espoo tuli toisessa takaa ohi ja voitti ottelun 2-0 (25-15, 25-23).

Kolmen joukkueen alkulohko jatkui pelillämme Bluesia vastaan. Edelliset neljä kohtaamistamme ovat menneet vuorotahtiin voittajan suhteen ja nyt oli Bluesin voittoisa päivä. Emme selvinneet ensimmäisen erän tiukasta tappiosta ja ottelu Bluesille 2-0 (27-25, 25-14).

Rinnakkaislohkon voittajaksi selviytyi Puma, MäVi toinen, Salpis kolmas. Blues vei 2-1 oman lohkomme voiton Espoon nenän edestä. Lohko

Ennakkoonkin tiukaksi tiedetyn turnauksen alkulohkosta käteen jäi siis kaksi tiukkaa erää ja kolmas sija. Evästauolla heräteltiin peli-intoa, joka uhkasi jo kadota tappioiden myötä. Tytöt saivat koottua itsensä ja ottelu alueen viidennestä sijasta saattoi alkaa Salpista vastaan. Ilmaiseksi ei tätäkään ottelua kummallekaan annettu. Olimme kuitekin terävämpiä toisen erän lopussa ja vaihteeksi itse voitimme tiukan erän. VanLe-Salpis 2-0 (16-25, 24-26).

Välierissä Puma ja MäVi taistelivat tiensä finaaliin, jossa Puma oli jälleen parempi ja voitti vakuuttavalla pelillään alueen kultaa 2-0 (25-11, 25-15).

Pronssimatsissa kohtasivat toistamiseen Blues ja Espoo ja Blues voitti tämänkin kamppailun 2-0 (25-23, 25-16).

1. Puma, 2. MäVi, 3. Blues, 4. EsLe, 5. VanLe, 6. Salpis. Yhteensä aluesarjassa pelasi 12 joukkuetta ja tiikerisarjassa toiset 12 joukkuetta. Tulevana syksynä jatketaan pelejä D-tyttöjen sarjassa ja kesällä päästään Poweriin ensimmäistä kertaa!