Pääkaupunkiseudun tyttö- ja naislentopallossa puhaltavat uudet tuulet

29.3.2014

Vuoden alussa pääkaupunkiseudun tyttö- ja naislentopalloseurat kokoontuivat Helsinki Volleyn johdolla keskustelemaan alueen tyttö- ja naislentopallon tilasta ja sen kehittämismahdollisuuksista. Pohdiskeltiin yhteistyömallia, joka mahdollistaisi nuoren lentopallotytön urheilupolun omalla alueella harrastajasta huipulle.

Useiden kokousten jälkeen pääkaupukiseudulla päädyttiin malliin, jossa varsinainen juniorityö tapahtuu edelleen alueen seuroissa ja naisten kilpajoukkue toimii HEL Volleyn nimissä. Tämän 1-sarjassa pelaavan kilpajoukkueen lisäksi Helsinki Volleyn alle rakennetaan myös alueen ns. kilpa A-tyttöjoukkue. Tässä joukkueessa pelaavat alueen lupaavat nuoret, ja siitä pyritään rakentamaan kansallisesti kilpailukykyinen A-tyttöjoukkue. A-tyttöjoukkue pelaa samalla myös naisten 2-sarjassa ja toimii 1-sarjassa pelaavan naisjoukkueen farmijoukkueena.

Tällaisen mallin kautta voimme tarjota kaikille pelaajille hyvän valmennuksen omantasoisessa joukkueessa ja mahdollisimman paljon peliaikaa. Mikäli kehityskäyrä näyttää ylöspäin, on A-tyttöjoukkueesta mahdollista nousta naisten kilpajoukkueeseen.

Helsinki Volleyn takana olevien seurojen eli Naarasleijonien ja Poliisien Palloseuran lisäksi projektissa ovat nyt mukana alueen juniorityötä tekevät seurat Espoo Lentis, Järvenpään Blues, Korson Veto, Laajasalon Voima, Puma Volley ja Vantaan Lentopallo. Muutamilta seuroilta  odotellaan vielä vahvistusta asiasta.

”Kaikki halukkaat seurat pääsevät mukaan”, lupaa hankkeen organisoija Jaana Ylitalo Helsinki Volleystä. ”Tekemistä riittää varmasti kaikille. Paljon on toki vielä avoimia kysymyksiä, mutta seurojen tahtotila on ollut hyvä ja paljon lupaava.”

Päällimmäisinä tavoitteina kaikilla seuroilla on tukea pelaajan kehitystä, edistää seurojen yhteistyötä ja turvata naisten ja A-tyttöjen kilpajoukkueille omavarainen pelaajamateriaali. Usein keskustelun oikein intouduttua on myös visioitu mahdollisuutta nousta Mestaruusliigaan ja siten saada pääkaupunkiseudulle ikioma naisten Liigajoukkue. Tavoite ei välttämättä ole mahdoton. Se vaatii luonnollisesti paljon työtä joka tasolla, mutta nyt näyttää siltä, että tahtoa tähänkin olisi löytymässä.