B-pojat kotiturnauksessa, B1 nousi D-pooliin

30.11.2019

Varialla ja Kanniston koululla pelattuun turnaukseen saapuivat VanLen kahden joukkueen vieraaksi Karkkilan Pojat, Loimaan Jankko ja Haminan Arsi. Joukkueet pelasivat kahden erän otteluita jokainen jokaista vastaan.

Edellisellä poolikierroksella D-poolista E-pooliin pudonnut VanLe 1 ponnahti saman tien takaisin D-tasolle voittamalla kaikki neljä otteluansa vakuuttavasti 2-0. Kahdeksasta voittoerästä kuudessa vastustaja jätettiin alle 20 pisteen. Kovimman haasteen tarjosi vahvasti syöttänyt ja torjunut Jankko, joka johti toista erää jo 8-16, kunnes VanLe nousi mainiolla pelillä rinnalle ja ohi erävoittoon 25-18. Samuel syötti erän loppuun peräti 12 aloituksen putken.

Edellisessä turnauksessa erävoitoitta jäänyt VanLe 2 ylsi nyt kahteen 1-1-tasapeliin. Jankkoa vastaan VanLe nousi avauserässä voittoon jatkopalloilla kahden vastustajan eräpallon jälkeen. Ensimmäisessä erässä Arsia vastaan taas VanLe onnistui kääntämään 16-21-tappiotilanteen voitoksi

VanLe 1 voitti siis turnauksen kahdeksalla erävoitolla. Jankko ja Arsi onnistuivat voittamaan neljä erää kumpikin. Jankko nappasi toisen jaossa olleen D-poolin paikan paremman eräpisteiden suhteen ansiosta. KaPo ja VanLe 2 ylsivät molemmat kahteen erävoittoon. Tasapisteissä ratkaisee ensisijaisesti otteluvoittojen määrä. KaPo sijoittui neljänneksi voitettuaan joukkueiden keskinäisen ottelun.

B-poikien valtakunnallinen sarja jää nyt joulutauolle ja jatkuu taas tammikuussa. Ennen joulua pelataan kuitenkin vielä Etelä-Suomen aluemestaruusturnaus Karkkilassa lauantaina 14.12. Seitsemän joukkueen kesken käytävässä turnauksessa mukana mitalitaistossa ovat myös molemmat VanLen joukkueet.