VanLen C-pojille aluemestaruuspronssia

12.3.2017

Pronssia voittanut VanLen joukkue: Tero Askola (valm), Arttu Voutilainen (1), Tyko Paloheimo (3), Miro Vauhkonen (5), Samuel Vainio (11), Kian Heidari (4), Kaapro Nummi (7), Kalle Haimi (8), Markus Åström (2) ja Tommi Åström (valm). Sairastumisen takia poissa kokoonpanosta oli Santeri Askola.

C-ikäiset pelaavat jo valtakunnallista SM-sarjaa, mutta sen lisäksi kullakin Lentopalloliiton viidellä alueella ratkaistaan aluemestaruudet yksittäisenä turnauksena. Etelän alueen C-poikien mestaruus ratkaistiin sunnuntaina Haminassa. VanLen joukkueen kotiin tuomisina oli pronssiset mitalit.

Valtakunnallisen sarjan tämänhetkisen tilanteen mukaan lasketussa rankingissa VanLen sijoitus Etelän joukkueiden joukossa oli viides, joten pojat lähtivät haastajan asemassa kuuden joukkueen turnaukseen.

Alkulohkon ensimmäisessä ottelussa kaatui PuMa jr hyvällä pelillä suoraan erin 2-0 (25-19, 25-19). Kauden aiemmat kohtaamiset olivat olleet tiukkoja, mutta tällä kertaa ottelu pysyi koko ajan VanLen hallinassa. Voitto riitti varmistamaan välieräpaikan PuMa jr:n hävittyä aiemmin isäntäjoukkue Haminan Arsille niukasti erin 2-1. Alkulohkon päätöskamppailussa Arsi oli selkeästi VanLea edellä syöttö-vastaanottopelissä ja vei lohkovoiton erin 2-0 (25-12, 25-16).

Välierissä vastaan asettui toisen alkulohkon voittanut turnauksen ehdoton ennakkosuosikki PuMa-Volleyn ykkösjoukkue. Epäselvyyttä paremmuudesta ei jäänyt, vaan hurjan hyökkäysvoimansa ja toisessa erässä myös aloitussyöttönsä turvin PuMa jyräsi finaaliin suoraan erävoitoin 2-0 (25-15,25-12).

Pronssiottelussa verkon toiselle puolelle asteli oman välieränsä Arsille hävinnyt Vihdin Lentopallo. Ottelun alku oli VanLelta aloitus- ja hyökkäysvirheiden sävyttämää peliä, ja ensimmäisen erän loppupuolella tapahtunut terästäytyminen tapahtui liian myöhään, ja erävoitto meni ViLePalle 25-20. Erätauolla rivit kuitenkin kasattiin ja toinen erä lähti liikkelle aivan eri tahtiin vähillä virheillä. ViLePan pientä loppukiriä lukuunottamatta erä oli hallussa alusta loppuun, joten ratkaisu siirtyi kolmanteen erään VanLen 25-18-erävoiton myötä. Siinä sama tahti jatkui, ja kenttäpuoliskoja vaihdettiin VanLen 8-2-johtolukemissa. ViLePa onnistui vielä kaventamaan eroa, mutta ei kuitenkaan estämään VanLen mitalijuhlia ratkaisevan erän päättyessä 15-10.

Kultamitalit vei PuMa voittamalla loppuottelussa Arsin 2-0 (25-14,25-17).