C-pojat aloittivat kautensa kotiturnauksella

4.10.2016

VanLe sai heti C-poikien sarjan avauskierroksella järjestettäväkseen kotiturnauksen. Tuloksena oli yksi voitto ja kaksi tappiota.

Varialla sunnuntaina pelattuun tasonmittausturnaukseen saapuivat vieraiksi PuMa Volley jr, Haminan Arsi ja Blues Volley. Avausottelu PuMaa vastaan pelattiin jo kello 9 aamulla, mutta molemmat joukkueet esittivät siitä huolimatta virkeää peliä. Ensimmäinen erä eteni tasaisena tilanteeseen 23-23 asti. Vierasjoukkue onnistui viemään ratkaisevat kaksi pistettä ja sitä myöten avauserän voiton. Toiseen erään VanLe sai heikon alun eikä pystynyt enää haastaamaan helsinkiläisiä, jotka porskuttivat otteluvoittoon suoraan kahdessa erässä.

Toisessa ottelussa lohkon ennakkosuosikki Haminan Arsi voitti järvenpääläisen Blues Volleyn 2-0, ja kolmannessa PuMa aiheutti BV:lle toisen tappion samoin lukemin.

Toisessa ottelussaan VanLen pojat saivat Arsin alussa vaikeuksiin hyvin sijoitetuilla aloituksilla. Arsi kuitenkin nousi takaa tasoihin ja siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon erän puolivälin paikkeilla. Sitten ero joukkueiden hyökkäysvoimassa tuli näkyviin, eikä VanLe enää saanut millään hyökkäyksiään jäämään Arsin kenttään hyvistä hyökkäyspakoista huolimatta, kun taas Arsin painavat laitahyökkäykset viuhuivat kerta toisensa jälkeen VanLen puolustuksen käsistä tavoittamattomiin. Otteluvoitto meni lopulta Arsille selkeästi 2-0.

Arsin voitti myös PuMan tiukan taistelun jälkeen 2-0 ja vei lohkovoiton ja sitä kautta paikan SM-sarjaan seuraavalla turnauskierroksella. PuMan pelit jatkuvat 1-sarjassa.

Viimeisessä ottelussa VanLe ja BV ratkaisivat kolmossijan kohtalon. Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä, jonka VanLen pojat käänsivät jatkopalloilla voitokseen. Toinen erä oli jo selvempää isäntien hallintaa, ja näin saatiin kauden avausvoitto tilille. Kolmen viikon kuluttua pelattavalla seuraavalla kierroksella VanLen pelit jatkuvat 2-sarjan ylemmässä poolissa.