VanLe Jyrät D-poikien tiikerisarjan voittaja!

13.4.2016

Kuvassa tämän kauden D-tiikerisarjan kultamitalijoukkue: Aaro Meriläinen, Pyry Hynninen, Okko Vauhkonen, Miro Vauhkonen ja valmentaja Merja Kivioja. Lisäksi joukkueessa pelasivat kevätkaudella Antti Kiiski ja Joona Kivioja.

VanLe Jyrät hallitsi Eteläisen alueen D-poikien tiikerisarjaa kevätkaudella ylivoimaisesti. Joukkue voitti kaikki kaksitoista otteluaan ja hävisi niissä vain yhden erän.

Jyrien voitokas kausi päätyi kultamitalijuhliin!

Poikien D-tiikerisarjan finaaliturnaukseen Puistolaan lähdettiin hyvin luottavaisin mielin. Koko mennyt kausi oli ollut hyvin menestyksekäs, sillä kaikki pelit oli voitettu ja odotukset olivat korkealla. Pelaajat eivät niinkään olleet ihan selvillä, että sarjan voitto oli jo melkein selvä, tultiin vain taas pelaamaan hyviä pelejä :)

Ensimmäinen peli lähtikin varmoin ottein käyntiin, eikä omia virheitä juuri tehty. Korson Vedosta otettiin helppo voitto erin 2-0 (25-8, 25-6). Toinen peli IF SV:ä vastaan ei juuri eronnut ensimmäisestä ja joukkueen hyvät otteet säilyivät molemmissa erissä. Syöttö ja nosto kulkivat erinomaisesti, joten pisteitä saatiin haalittua nopeaan tahtiin. Peli VanLelle 2-0 (25-15, 25-3).

Kun lähdettiin kauden viimeiseen sarjapeliin, olikin sitten ilmeisesti jo vähän paineita ilmassa, vaikka sarjavoitto olikin jo selvä. Nyt peliin saatiin uutta jännitettä, kun vaakalaudalla oli mahdollisuus siihen, että hävittäisiin kauden ensimmäinen peli.

Selvästi tällaisen paineen alla pelaamista ei oltu päästy aiemmin juuri harjoittelemaan, joten BV Hurrikaanit vievätkin VanLesta yllättäen voiton ensimmäisessä erässä, poikien pelin ollessa melko epävarmaa kaikilla osa-alueilla. Erän loppupuolella saatiin hieman taas omasta pelistä kiinni ja toiseen erään lähdettiin paremmalla tsempillä. Virheitten määrä väheni selvästi ja joukkuehenkikin nousi taas. Toinen erä tulikin helposti VanLelle 25-8.

Kolmas erä oli jännä ja hieno lopetus Jyrien loistokkaalle kaudelle! Jyrät veivät melko tiukan erän lopulta pistein 15-12 ansaitusti hienolla taisteluotteellaan. Virheitäkin toki tähän erään mahtui kun näin jännässä tilanteessa päästiin pelaamaan, mutta Jyrät selvisivät erästä hienosti joukkueena toisiaan kannustaen.

Vaikka kevätkauden pelit oli useimmiten voitettu melko helposti, on silti ollut hienoa nähdä joukkueen kehitys kauden aikana. Tavoitteena oli kolmen kosketuksen peli ja se saavutettiin loistavasti. Kolmen kosketuksen peli sujui pojilta jo hyvin varmoin ottein ja hienoja hyökkäyksiä päästiin tekemään paljon.

Oli myös hienoa nähdä, että näin kauden päätteeksi Jyrät olivat saaneet ääntä ja puhetta kentälle ja osattiin kannustaa toisia. Hienoa Jyrät!