Haminan Arsi D-poikien aluemestari, VanLe Tykit neljäs

9.4.2016

D-poikien aluemestaruuslopputurnaus pelattiin Haminassa lauantaina. Isäntäjoukkue Arsi vei mestaruuden kaatamalla loppuottelussa PuMa Nucl34Rin jännittävien vaiheiden jälkeen. Pronssiottelussa VanLe Tykit taipui ViLePa Blackille ja sijoittui näin sarjassa neljänneksi.

Kuuden joukkueen lopputurnauksessa pelattiin ensin kaksi alkulohkoa. Ykköslohkon voitti suvereenisti ennakkosuosikki Haminan Arsi kaatamalla molemmat Vihdin Lentopallon joukkueet 2-0. Toinen välieräpaikka ratkaistiin ViLePan joukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa, jossa Black voitti Yellow'n 2-0.

Kakkoslohkon avausottelussa PuMa Nucl34R voitti selkeästi Salpiksen 2-0. Samoilla lämmöillä PuMa voitti myös VanLe Tykit samoin numeroin. Tykit ei pystynyt lähellekään parhaaseensa ja sai näin heikon alun turnaukselle. Toisessa ottelussa Salpista vastaan oli siis panoksena välieräpaikka. Tähän otteluun saatiinkin heti mainio alku ja ensimmäinen erä tuli kotiin helposti. Toisessa erässä myös Salpis sai oman pelinsä kulkemaan ja voitosta käytiin kova kamppailu, joka päättyi Tykkien 25-22-voittoon.

Alkulohkon kakkostilan myötä välierävastustajaksi tuli suurin mestarisuosikki Arsi. Tykit haastoi isännät tiukkan taistoon ja esitti ottelussa loistavaa puolustuspeliä. Arsin luvuin 25-18 voittaman avauserän jälkeen Tykit hallitsi toista erää ja pääsi jo syöttämään eräpalloa tilanteessa 24-19. Viimeistä niittiä ei vain saatu iskettyä, ja Arsi tuli takaa ohi erävoittoon 26-24 ja loppuotteluun PuMa Nucl34Ria vastaan.

Pronssiottelu ViLePa Blackia vastaan oli Tykeille neljäs ottelu peräkkäin, ja huolellisesta tankkauksesta huolimatta bensa loppui viime metreillä. Tasainen ensimmäinen erä kääntyi vielä Tykeille 25-22, mutta toisessa erässä tossu ei enää liikkunut yhtä hyvin kuin vastustajalla, vaan ratkaisu haettiin kolmannesta erästä. Siinä VanLe johti puoltenvaihdossa vielä 8-5, mutta ViLePa kiri tasoihin ja ohi erävoittoon 15-12.

Loppuottelussa Arsi vei ensimmäisen erän murskaavasti 25-6, mutta PuMa sai pelinsä jengoilleen toisessa erässä, joka venyi jatkopalloille. Arsi luuli jo hetken voittaneensa ottelupallon pudotessa PuMan kenttään, mutta verkkovirhe muutti tilanteen ja PuMa venytti lopulta ratkaisun kolmanteen erään. Siinä PuMalla oli jo kaksi ottelupalloa tilanteessa 14-12, mutta Arsi nousi sillasta voittoon ja mestaruuteen luvuin 16-14.