D-pojat Sipoossa ja kotiturnauksessa Varialla

29.11.2015

VanLen D-poikajoukkueet Jyrät ja Tykit olivat kumpikin vauhdissa tahoillaan viikonloppuna. Tuloksena oli jälleen pelillistä eteenpäinmenoa sekä kaksi otteluvoittoa kummallekin joukkueelle.

VanLe Jyrät pelasi lauantaina syksyn tiikerisarjan toisessa osaturnauksessa Sipoossa. Tilille kertyi neljässä ottelussa kaikki mahdolliset lopputulokset.

Ensimmäisessä ottelussa tuli selkeä 2-0-voitto Korson Vedosta. Toisessa ottelussa taas oltiin yhtä selkeästi ottavana osapuolena sarjaa tappioitta johtavan Parikkalan Urheilijoiden käsittelyssä.

Kaksi viimeistä ottelua olivat sitten sitäkin tasaisempia. Kolmas vastustaja Haminan Arsi vei ensimmäisen erän niukasti 25-23, mutta Jyrät pystyi tasoittamaan ottelun viemällä toisen erän samoin numeroin. Kolmannessa erässä joukkue jatkoi siitä mihin edellisessä jäi ja käänsi ottelun voitokseen 2-1.

Viimeisessä ottelussa vastassa olivat Blues Volleyn Hurrikaanit. Ensimmäinen erä tuli VanLen pojille selkein numeroin hyvän syöttöpelin ansiosta, mutta toisessa erässä osat vaihtuivat, joten taas ratkaisu siirtyi jälleen kolmanteen erään. Tilanteessa 13-13 otteluvoitto oli kumman tahansa otettavissa. Kaksi viimeistä pallorallia kuitenkin kääntyivät tällä kertaa vastustajalle kovasta yrityksestä huolimatta.

Pelillisesti Jyrien otteet olivat lupaavia. Ajoittain vielä sorruttiin "tennikseen", mutta pääsääntöisesti joukkue jo kykenee kolmen kosketuksen peliin, mikä on kaudelle asetettu päätavoite ja ehdoton edellytys pelin edelleen kehittymiselle. Kahden osaturnauksen jälkeen VanLe Jyrät on seitsemän joukkueen lohkossa niukasti kolmospaikalla paremman eräsuhteensa ansiosta. Syksyn viimeinen turnaus pelataan Parikkalassa juuri ennen joulua.

Sunnuntaina taas VanLe Tykit järjesti aluesarjan kotiturnauksen Varialla. Avausottelussa vastassa oli lohkoa johtava Haminan Arsi -03. Ensimmäisessä erässä Tykit esitti kauden parasta peliä ja pystyi ottamaan Arsilta kauden ensimmäisen erävoittonsa 25-19. Toisessa erässä osat vaihtuivat ja näin mentiin kolmanteen erään, jossa edettiin tasatahtiin aina 11-11-tilanteeseen asti. Ratkaisevissa palloissa Arsi onnistui kotijoukkuetta paremmin ja vei voiton.

Toisessa ottelussa PuMa Titan kaatui selkein numeroin 2-0 vastustajan jäädessä alle kymmenen pisteen molemmissa erissä. Turnauksen päätösottelussa vastassa oli PuMa Nucl34R, joka nykäisi heti alkuun 8-1-johdon. Tykit kuitenkin toipui salama-alusta ja kiri pelin tasoihin jo erän puoliväliin mennessä ja meni saman tien ohi ja erävoittoon. Toisessa erässä PuMa sai kuitenkin pelinsä kulkemaan tasaisesti erän loppuun saakka ja tasoitti erävoitot. Kolmannessa erässä edettiin hienoisessa VanLen komennossa, mutta PuMa pääsi vielä pisteen päähän tilanteessa 13-12 ennen kuin Tykit ottivat otteluvoittoon tarvittavat kaksi lisäpistettä.

Kokonaisuudessaan turnaus oli Tykeiltä kauden paras sekä tuloksellisesti että pelillisesti. Peli-ilme ja joukkuehenki säilyi hyvänä vaikeina hetkinä. Kauden pelillisessä päätavoitteessa eli iskulyöntihyökkäysten käytössä aina kun mahdollista onnistuttiin nyt mainiosti.

Aluesarjan alkulohko 2 tuli samalla jo päätökseen. Arsi vei lohkovoiton kärsittyään vain yhden tappion. Kotiturnauksessaan Arsin yllättänyt PuMa Nucl34R säilyi Tykkien edellä kakkossijalla paremman eräsuhteensa ansiosta, vaikka keskinäisissä otteluissa voitot menivätkin VanLen pojille 2-1. PuMa Titan taisteli otteluissa hyvällä ilmeellä, mutta voitot jäivät vielä odottamaan kevättä ja kenties armollisempaa lohkojakoa.